De passar-se 15 anys de regidor a l'Ajuntament de Girona per ICV, Joan Olòriz ha passat a ser el número 2 a les llistes d'ERC a la província per a les properes eleccions generals. El president de la Federació Regional de Girona, David Mascort, es mostra satisfet d'aquest fitxatge perquè «Olòriz té una gran experiència, un gran recorregut polític i és un gran coneixedor dels temes gironins. Ha estat sempre actiu en l'àmbit social i en defensa dels drets socials. La incorporació d'independents com ell fa molt més potent la nostra candidatura aglutinant sensibilitats diverses però amb els mateixos objectius: la llibertat nacional i la justícia social».

Mascort ha justificat aquest canvi polític d'Olòriz indicant que «la voluntat d'ERC és fer una candidatura transversal, que aglutini diferents sensibilitats, perfils i sectors de la població perquè tothom s'hi pugui sentir representat, tal i com ja es va fer amb la llista al Parlament de Catalunya. La voluntat és sumar persones independents» per poder arribar al màxim nombre de votants.

ERC defensa la integració d'Olòriz també des de l'òptica republicana quan indica que l'objectiu del partit per estar representat al Congrés dels Diputats és «marcar perfil» i tenir una veu que permeti «explicar el que passa a Catalunya i per lluitar pels interessos i per la justícia social dels gironins i dels catalans. Aquesta serà la legislatura més curta de la història, ja que hem de marxar del Congrés dels diputats abans que acabin els quatre anys», apunten.

La decisió serà ratificada aquest dissabte pel Consell Nacional d'ERC, on també es tornarà a avalar que Teresa Jordà encapçali de nou la llista al Congrés per Girona.

El perfil

Nascut el 1954, Joan Olòriz és llicenciat en Filosofia i Lletres per la UAB i doctor per la UdG. Ha estat professor de secundària durant 35 anys i es va jubilar el passat setembre.

El 1971 va ingressar al PSUC, i des de la seva fundació, a Iniciativa per Catalunya Verds, on va militar durant 44 anys. L'any 2000 va entrar a l'Ajuntament de Girona i entre 2003 i 2011 va ser segon tinent d'alcalde.