Detinguts a l'aeroport de Girona un sirià i un britànic d'origen sirià. Es disposaven a embarcar a Vilobí d'Onyar en un vol amb destinació a Manchester. Els agents de la Policia Nacional van arrestar el ciutadà britànic, d'origen sirià, quan intentava introduir il·legalment el ciutadà sirià al Regne Unit. Aquest últim duia documentació falsa.

A més va explicar que havia anat des de Síria amb pastera fins a Grècia feia un mes i que un cop allà va pagar perquè li proporcionessin la documentació falsa. Ara es dirigia cap al Regne Unit amb l'ajut del ciutadà britànic d'origen sirià que actuava de passador i li havia proporcionat el bitllet d'avió cap al Regne Unit.

La detenció es va produir el 3 de novembre. El sirià de 20 anys, pretenia viatjar amb una carta d'identitat de Bèlgica falsificada i amb nom suposat i per a això hauria rebut l'ajuda del britànic, que exercint de passador li va proporcionar el bitllet de vol i l'acompanyava en el trajecte aprofitant el seu origen sirià i nacionalitat britànica.

El detingut sirià va manifestar haver sortit de Síria feia un mes, aproximadament, i que havia aconseguit arribar a Grècia en pastera i que un cop allà va pagar 1.300 dòlars a l'home que l'acompanyava. Aquest li va facilitar els documents falsos i els passatges.

Dues detencions en pocs dies

Es dóna la circumstància que el passat 14 d'octubre el ciutadà sirià va ser detingut també per falsedat documental a l'Aeroport del Prat per fets calcats. Un cop comprovades les reserves dels bitllets del Prat i de Girona, els agents de la Policia Nacional han pogut veure que les havia realitzat l'esposa del ciutadà britànic detingut a les instal·lacions de?Vilobí d'Onyar.

El britànic, de 35 anys, es dedicaria a captar ciutadans sirians per introduir-los il·legalment al Regne Unit, ajudant-se del seu origen sirià i de la seva nacionalitat britànica. També compta amb la cooperació de la seva dona, que és qui fa les reserves dels vols.

Els dos homes van quedar arrestats. El britànic d'origen sirià, de 35 anys, per ser el presumpte autor d'un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers. I el sirià, de 20 anys, com a presumpte autor d'un delicte de falsedat documental.