Convergència ja té preparada una bateria de noms a cada comarca gironina per confeccionar les llistes electorals al Congrés dels Diputats i al Senat, però això només significa que la pugna interna acaba de començar i el 14 de novembre se sabrà el pes real dels candidats. Perquè aquesta vegada Convergència s'ha de repartir l'espai amb Reagrupament i Demòcrates de Catalunya -escindits d'Unió a causa del procés independentista- i possibles membres independents. En la pràctica, més gent per repartir-se els mateixos llocs.

Encara que en aquesta cursa n'hi ha que parteixen amb destacat avantatge, com l'actual diputat al Congrés, Jordi Xuclà, al seu torn l'únic candidat proposat per l'assemblea de la Garrotxa i qui molt probablement tornarà a encapçalar la llista convergent per la província. L'avala la seva tasca en matèria de relacions exteriors, que ha anat desenvolupant al llarg de la passada legislatura i que el partit té en consideració. Fa tres legislatures que és diputat.

Una cosa similar passa amb l'actual senador, Joan Bagué, que compta amb importants avals en la direcció del partit per la feina feta durant els darrers quatre anys. Per tant, és probable que se'l deixi concórrer per segona vegada. L'assemblea del Gironès ja l'ha escollit, tot i que ha proposat també l'advocat Pere Saló i el representant d'Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols.

Els altres noms

A la comarca de la Selva s'ha optat per proposar els noms d'Elisenda Gironès -número 3 a les darreres eleccions municipals a la Cellera-, Glòria Ribes -regidora de Riells i Viabrea- i Judit Cortada -regidora de Breda.

El Ripollès, igual que la Garrotxa, és una comarca amb únic candidat proposat. Es tracta de l'historiador i cap de llista per CiU a les eleccions de 2011 a Planoles, Jeroni Marín. L'assemblea del Pla de l'Estany ha optat per escollir dues regidores de Banyoles -Joana Vilà i Clàudia Massó- i l'alcalde de Crespià, Xavier Quer.

Pel que fa al Baix Empordà, els noms proposats són els de l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, i una militant de la JNC a Sant Feliu de Guíxols, Cristina Vicens.

A l'Alt Empordà, el nom amb més pes és el de l'exalcalde de Cadaqués, Joan Figueras, i el de l'advocada Sònia Trilla.

La confirmació de noms, la llista definitiva i el nom de la coalició política se sabrà el 14 de novembre.

Per part de Demòcrates de Catalunya ahir van decidir que acceptaven anar en coalició a les eleccions generals i ara hauran de pactar amb Convergència de quina manera es configuren les llistes i les posicions que es reserven als membres d'aquest grup escindit d'Unió.