El PSC gironí encara les generals fent bandera de la «regeneració»

Marc Lamuà i Cristina López desgranen part de les propostes econòmiques i asseguren que denunciaran tots "els nyaps" de l'Estat a la demarcació

06.11.2015 | 14:26
El PSC gironí encara les generals fent bandera de la «regeneració»
El PSC gironí encara les generals fent bandera de la «regeneració»

El PSC gironí encara les generals fent bandera de la "regeneració" i el "canvi de formes" que ha viscut el partit i centra l'eix del programa electoral en combatre "la bretxa social" que ha generat la crisi. Els caps de llista al Congrés i al Senat, Marc Lamuà i Cristina López, recorden que les llistes per Madrid s'han escollit "amb processos participatius oberts que han vingut per quedar-se", en referència a les primàries. Pel què fa a propostes, Lamuà n'ha desgranat tota una bateria que té per objectiu "atacar" les diferències de classes i crear oportunitats laborals per als joves i aturats de més de 55 anys. López ha dit que no s'estaran de denunciar tots els "nyaps" de l'Estat a la demarcació.

Els dos caps de llista del PSC de les comarques gironines asseguren que les eleccions generals són l'exemple "de la profunda renovació i regeneració" que ha viscut el partit a la demarcació. Un canvi de model, diuen, que "ha vingut per quedar-se", que ja va començar amb el procés de primàries per escollir-los i que s'intensificarà al llarg dels propers anys.

"Hi ha hagut un canvi real en les formes del socialisme gironí; vam ser escollits a través d'unes primàries obertes i amb debat arreu del territori", ha precisat López. Ara, els dos caps de llista asseguren que el partit vol fer més palesa aquesta obertura, no només a les institucions, sinó també al ciutadà. "Ens comprometem a visitar els 222 municipis durant el proper mandat, a atendre setmanalment des de la seu del partit les peticions de regidors i ciutadans i a obrir un espai permanent a Internet", ha concretat López.

Programa "netament gironí"

Els caps de llista al Congrés i al Senat s'han compromès a redactar un programa electoral "netament gironí", que giri al voltant d'un eix prioritari: "combatre i atacar la bretxa social" que s'ha agreujat amb la crisi. "Volem fer un gir clau cap a l'esquerra per combatre l'excessiva diferència de classes i assegurar l'equitat i la justícia", ha subratllat Marc Lamuà.

Per exemplificar-ho, el cap de llista ha desgranat les propostes econòmiques amb què el PSC per Girona es presentarà a les generals. Lamuà ha recordat que "més de 35.000 gironins viuen per sota el llindar de la pobresa" i s'ha compromès a impulsar accions per lluitar contra tot aquell "atur enquistat i de llarga durada".

Entre d'altres, el PSC proposa mesures concretes per ajudar els aturats majors de 55 anys –ho bateja com a 'Garantia 55'- i per generar oportunitats laborals per als joves. Assegura que cal crear ocupació de qualitat, que evitin "que un lloc de feina s'acabi dividint en quatre contractes diferents", es compromet a apujar el salari mínim interprofessional fins als 1.000 euros i a lluitar contra les desigualtats de gènere (equiparant sous entre homes i dones per als mateixos llocs de treball).

En matèria econòmica, i al costat d'aquestes mesures, els socialistes gironins també en proposen tot un altre paquet. Aquest, destinat a lluitar contra el frau i impulsant una "fiscalitat més justa", que faci tributar més a les rendes més altes. "Qui més guanya, més paga", ha dit Lamuà. El cap de llista al Congrés també proposa apujar fins al 15% la tributació de les grans empreses i incrementar la plantilla de l'Agència Tributària per combatre la picaresca. "Volem actuar contra aquells espais més opacs que intenten escapar a la fiscalitat", ha subratllat.

Per la seva banda, la cap de llista al Senat també ha volgut deixar clar que els socialistes gironins no s'oblidaran de denunciar reiteradament a Madrid tots els "nyaps" que ha deixat l'Estat a les comarques. I com a exemples, Cristina López n'ha posat dos: la situació que arrossega l'aeroport de Girona –aquí, ha demanat abaixar taxes i incloure el territori a la gestió- i l'estat dels projectes a l'N-II.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La Fageda d'en Jordà, un ecosistema amenaçat pel canvi climàtic
El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

Aquestes espècies són una de les més castigades a Girona, juntament amb el tritó del Montseny

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El descens en el nombre de pernoctacions de clients estrangers provoca que la xifra global sigui...

Els visitants de Vallter 2000 s´incrementen un 72% en la temporada d´estiu

Els visitants de Vallter 2000 s´incrementen un 72% en la temporada d´estiu

Els de la Molina augmenten un 7% respecte a l'estiu del 2015 i els del cremallera de la Vall de...

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Cremen dos contenidors en una nit a Sant Joan les Fonts

Un camió de bombers va travessar Sant Joan les Fonts a les 8 del matí. El vehicle es va dirigir a...

El projecte del Club Natació Olot torna a quedar descartat

El projecte del Club Natació Olot torna a quedar descartat

1.187 socis van votar que sí, però 807 van votar que no i no es va arribar al percentatge mínim

Enllaços recomanats: Premis cinema