La Fundació La Marató de TV3 finançarà amb prop de 600.000 euros tres projectes del Centre de Genètica Cardiovascular de Girona per investigar malalties cardíaques. La fundació va anunciar ahir al vespre els 43 projectes de recerca a qui es destinaran els fons de La Marató del 2014 i n'ha escollit tres del centre de recerca de la Universitat de Girona i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi). Els tres estudis reconeguts rebran gairebé 200.000 euros cadascú i estaran desenvolupats pel doctor Ramon Brugada, el doctor Òscar Campuzano i la doctora Fabiana Silvia Scornik Gerzenstein.

El cardiòleg banyolí Ramon Brugada dirigirà un projecte per investigar les bases moleculars de la miocardiopatia aritmogènica i les seves implicacions clíniques, amb l'ús de pacients i models animals i cel·lulars. Rebrà un finançament de 199.375 euros.

Pel que fa a la investigació d'Òscar Campuzano, serà finançada amb 187.938 euros, i es centrarà en la vàlvula del cribratge electrocardiogràfic i genètic dels nounats en la detecció del risc de mort sobtada.

La tercera recerca, impulsada per la doctora Fabiana Silvia Scornik Gerzenstein, proposa l´ús de cèl·lules mare induïdes pluripotents provinents de pacients amb síndrome de Brugada. Becat per La Marató amb 185.500 euros, pretén aprofundir en l´estudi de les alteracions elèctriques i en els desencadenants de la mort sobtada. Aquest projecte rebrà un finançament de 185.500 euros.