Pere Isach Rigall, el veí de Santa Llogaia del Terri -Cornellà- que estava desaparegut des de dilluns, quan havia anat a caçar bolets a Palol de Revardit, va ser localitzat amb vida ahir a primera hora de la tarda. Una parella que estava passejant per una zona boscosa que es troba entre Sant Martí de Mota i el Golf Girona va sentir uns sorolls i de seguida va alertar el dispositiu de recerca, que va confirmar que es tractava d´Isach, de 60 anys.

Quan els efectius d´emergències van aconseguir accedir al punt on es trobava l´home, van comprovar que Pere Isach es trobava inconscient i que patia problemes respiratoris, així com una forta hipotèrmia després de passar quatre dies al ras. El van posar en una llitera i ràpidament el SEM el va evacuar en una ambulància cap a l´hospital Trueta, tot i que inicialment, s´havia activat l´helicòpter medicalitzat.

Va ingressar al centre hospitalari, on es trobava ingressat a la Unitat de Cures Intensives, en tancar l´edició, en estat greu i pronòstic reservat, segons fonts del centre.

La localització i rescat d´Isach va ser complicada. Un dels membres de la parella que el va trobar va donar avís al voltant de dos quarts de dues del migdia al Punt de Trànsit dels Bombers i ràpidament els operatius d´emergències es van desplaçar fins a uns 150 metres d´un vial proper al Golf Girona. És un lloc, com la resta d´indrets on el van estar buscant durant els quatre dies, de difícil accés i frondós. Per poder arribar a Isach, els equips de rescat van haver de desbrossar. Quan van arribar fins on era l´home, i un cop estabilitzat, el van traslladar a l´hospital Trueta, on roman a la UCI. De moment no se sap com va anar a parar en aquest punt ni si va patir algun tipus de malaltia durant aquests dies.

Es dóna el cas que el punt on se´l va trobar era a poc més d´un quilòmetre del lloc a on havia aparcat el seu vehicle, un tot terreny, que ja es va localitzar dimarts a la zona de Sant Martí de la Mota, fins i tot amb bolets a dins.

L´alerta de desaparició de Pere Isach Rigall la va donar el seu germà que viu amb ell en una casa de Santa Llogaia del Terri. La víctima és un boletaire expert i que es coneixia pam a pam la zona i de moment no s´explica què li va passar.

En el dispositiu de recerca hi van participar els Bombers, Mossos, Agents Rurals, membres d´Adf, SEM i voluntaris.