Carles Oller (president de Càritas Garrotxa) ha comptat que entre el gener i el setembre 2.063 persones inserides en 631 famílies de la Garrotxa han necessitat suport del Centre de Distribució d'Aliments de la Garrotxa. Oller ha comparat que entre el gener i el setembre del 2014, les famílies receptores van ser 644. És a dir, durant el 2015 el Centre de Distribució d'Aliments ha atès tretze famílies menys que el 2014.

Oller ha considerat:?«Podria ser una percepció optimista». Ha oposat que si al 2014 les recepcions d'ajuts van ser 2.684, el 2015 han arribat a 2.863. Més en concret, el 2015 menys persones han acudit al Centre de Distribució d'Aliments, però les que hi han anat han hagut de recollir un 7% més d'aliments que les que hi van acudir el 2014.

«Què vol dir?» s'ha autopreguntat. La seva resposta és que al 2015 menys famílies han necessitat més ajuts. «Significa -ha indicat- que la seva situació és més extrema, més urgent i mes necessitada, perquè el Centre de Recollida d'Aliments ha hagut de suplir amb més assiduïtat les seves mancances.

La comparació de dades entre el 2014 i el 2015 - segons ell- és una mostra del fet que les necessitats cada vegada són més cròniques. «Des de Caritas i altres entitats - ha explicat- sovint recordem que tenim un segment de la població que malauradament necessita permanenment d'ajuda en aliments».

El dia a dia del Centre

Oller ha explicat que les famílies van a buscar aliments i els paguen dins el que poden en quantitats que oscil·len entre 1 i 6 euros. A més d'aliments, al centre hi troben cursos de formació sobre cuina econòmica, menjars saludables, reparacions a la llar, arranjaments de la roba, higiene i manipulació d'aliments.

Segons ell, el Centre té 2 treballadors permanents, un responsable de botiga i un mosso de magatzem. Segons Oller, es tracta de 2 persones en període d'inserció laboral que quan estan preparades, Caritas les promociona a llocs de treball del sector privat.

A més, dels dos treballadors -segons ell- compten amb 30 voluntaris. Els que obren per benefici dels altres -ha explicat- fan 100 hores de treball setmanals al magatzem. Ha destacat: «Els que fan transport d'aliments amb els seus vehicles».

Entre els voluntaris de sempre i els 170 aproximadament que se'ls afegiran, el 28 de novembre afrontaran el Gran Recapte d'Aliments de la Garrotxa.