L'exgerent de carreteres de Gista -ara Infraestructures.cat-, Jordi Vergé, va voler explicar ahir les raons que el van dur a pactar amb la Fiscalia Anticorrupció una pena de multa de 16.000 euros per haver rebut 35.000 euros en suborns per part de l'empresa Rubau Tarrés.

El tècnic indica que durant quatre anys i mig ha anat aportat «proves, justificants i argumentacions en molts recursos i apel·lacions, dels quals mai ens han tret la raó» però que el jutjat instructor indica que s'han de discutir davant un jurat popular.

«S'ha considerat oportú arribar a un pacte amb la Fiscalia, per tal d'acabar amb aquest malson que ja fa massa temps que dura, acotant-se el resultat final, davant la incògnita de la resolució per part d'un jurat popular, atesa la situació actual de sospita permanent per qualsevol persona que actuï al voltant de les adjudicacions públiques», indica Vergé.

En la seva explicació, esmenta que el pacte amb la Fiscalia es basa en l'article 426 del Codi Penal, que castiga amb una pena de multa l'acceptació d'un suborn per aconseguir un acte no prohibit legalment.

«Acte no prohibit legalment, no pot qualificar-se d'altra manera, atès que com s'ha demostrat en el sumari, i les noticies aparegudes als mitjans de comunicació, en casos recents el corroboren, els tècnics no tenien cap poder decisori en les adjudicacions», exposa. I afegeix també que és «la mateixa GISA que en aquest cas sí que és persona com acusació particular» qui «va manifestar en la instrucció del cas, que no havia trobat cap irregularitat en les adjudicacions».

Finalitza indicant que aquest pacte «encara no ha estat ratificat, i fins aquell moment no es pot ?donar per definitiu, ja que diàriament les noticies aporten més informació, i podria esdevenir innecessari».