El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, va solemnitzar el 28 de gener de 2013, tres dies després que esclatés l'operació Clotilde, que «les corrupcions no existeixen fins que es demostren» i va aprofitar per mostrar públicament la seva confiança en l'aleshores diputat convergent Xavier Crespo de qui assegurava que es refiava per la seva dilatada amistat. «Crespo sosté que no són veritat les informacions que apareixen, i jo me'n refio perquè fa molts anys que el conec». Aquells eren dies en què Mas estava obert als pactes anticorrupció però ahir no va pronunicar-se, i va deixar la feina als seus subordinats.

Va ser la portaveu de CDC, Marta Pascal, l'encarregada de desmarcar-se del cas anunciant que l'exdiputat autonòmic ja no és militant de la formació, sense voler concretar si ha sigut Crespo el que ha fet un pas enrere o ha estat expulsat per la direcció convergent.

En una conferència de premsa després de la reunió del Consell Nacional de CDC, Pascal va remarcar que el partit ja va dir al seu moment que mantenia el criteri de la presumpció d'innocència fins a una sentència condemnatòria i que, arribat aquest cas, actuaria de forma «coherent», segons recollia Efe.

La de Crespo no és una sentència ferma i «ens consta que se'n va a recórrer, però Crespo en tot cas ja no és militant de CDC i no tinc més comentaris a fer sobre això», va concloure la portaveu dels nacionalistes.

L'expolític no tenia càrrecs orgànics dins el partit i el passat mes de maig, quan es va decretar l'apertura de judici oral, va deixar l'acta de diputat en una compareixença pública en què l'acompanyava l'aleshores president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, qui va elogiar la seva decisió, la seva «honestedat personal i política», i es va mostrar convençut de la seva innocència. En aquell acte, Crespo ja va indicar que feia «un pas al costat» per no perjudicar el partit, al qual havia servit amb «dedicació i honradesa».

Crespo va assegurar ahir que abans de la sentència del TSJC havia decidit deixar la política «definitivament» i dedicar-se a la seva professió de metge.