El PSC gironí encara les generals fent bandera de la «regeneració» i el «canvi de formes» que ha viscut el partit i centra l'eix del programa electoral en combatre «la bretxa social» que ha generat la crisi.

Els caps de llista del PSC al Congrés i al Senat, Marc Lamuà i Cristina López, van recordar ahir que les llistes s'han escollit «amb processos participatius oberts que han vingut per quedar-se», en referència a les primàries.

Pel que fa a propostes, Lamuà en va desgranar tota una bateria que té per objectiu «atacar» les diferències de classes i crear oportunitats laborals per als joves i aturats de més de 55 anys. López va assegurar que no s'estaran de denunciar tots els «nyaps» de l'Estat a la demarcació.

Els dos caps de llista del PSC de les comarques gironines asseguren que les eleccions generals són l'exemple «de la profunda renovació i regeneració» que ha viscut el partit a la demarcació. «Hi ha hagut un canvi real en les formes del socialisme gironí; vam ser escollits a través d'unes primàries obertes i amb debat arreu del territori», va precisar López. Ara, els dos caps de llista asseguren que el partit vol fer més palesa aquesta obertura, no només a les institucions, sinó també al ciutadà. «Ens comprometem a visitar els 222 municipis durant el proper mandat, a atendre setmanalment des de la seu del partit les peticions de regidors i ciutadans i a obrir un espai permanent a Internet», va concretar López.

Els caps de llista al Congrés i al Senat es van comprometre a redactar un programa electoral «netament gironí» que giri al voltant d'un eix prioritari: «combatre i atacar la bretxa social» que s'ha agreujat amb la crisi. «Volem fer un gir clau cap a l'esquerra per combatre l'excessiva diferència de classes i assegurar l'equitat i la justícia», va subratllar Marc Lamuà. Per exemplificar-ho, el cap de llista va desgranar les propostes econòmiques amb què el PSC per Girona es presentarà a les generals. Lamuà va recordar que «més de 35.000 gironins viuen per sota el llindar de la pobresa» i es va comprometre a impulsar accions per lluitar contra tot aquell «atur enquistat i de llarga durada».Entre d'altres, el PSC proposa mesures concretes per ajudar els aturats majors de 55 anys així com per generar oportunitats laborals per als joves.