Demanen 6 anys de presó a un acusat de falsificar documents per a estrangers

El Fiscal vol la inhabilitació de 12 anys per a un treballador de la subdelegació del Govern

09.11.2015 | 07:08

El fiscal demana 6 anys de presó, una multa de 50.000 euros i la inhabilitació per fer feina pública durant 12 anys per a un treballador de la subdelegació del Govern espanyol a Girona acusat de cobrar diners a estrangers d'origen marroquí a canvi de falsificar-los documents per aconseguir "els papers" i regularitzar la situació al país.
L'acusació ha detectat que, abans de juliol del 2001, el processat va falsificar segells d'estada al país, certificats de residència, ofertes de feina o certificats d'empadronament de fins a onze immigrants que vivien arreu de les comarques gironines. Per a ells, el fiscal demana 3 anys de presó. La majoria van aconseguir permís de residència i feina per un arrelament fals. Els estrangers pagaven fins a 9.000 euros al processat per les gestions.
Aprofitant que treballava a l'oficina d'estrangeria de la subdelegació del Govern espanyol a Girona, l'acusat va idear un pla per lucrar-se falsificant documents per a estrangers a canvi de quantitats elevades de diners. Així, en una data que no s'ha pogut determinar però anterior al juliol del 2001, va començar a assegurar als marroquins que atenia que podia aconseguir-los els papers que necessitaven per regularitzar la seva situació legal al país.
El mateix acusat utilitzava un ordinador i una màquina d'escriure per confeccionar els documents falsos que necessitaven. "Així, Mohamed Oussar va elaborar documents no autèntics per als expedients de regularització de fins a onze acusats que, en la seva majoria, van aconseguir els permisos per arrelament després de pagar les quantitats que els reclamava", exposa el fiscal a l'escrit de conclusions provisionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema