Els Mossos d'Esquadra van desarticular el 29 d'octubre un grup criminal especialitzat a robar a turistes en àrees de servei de l'autopista AP-7 amb el mètode punxa-rodes. Els quatre lladres -amb edats compreses entre els 24 i els 29 anys, veïns de l'Hospitalet de Llobregat i de nacionalitat kosovar- havien sostret en l'últim mes uns 50.000 euros en efectiu dins de vehicles, a banda de mòbils, ordinadors i càmeres de fotos.

La tècnica que utilitzaven per cometre els robatoris consistia a punxar la roda del vehicle de les víctimes a les àrees de servei de l'autopista entre Barcelona i la Jonquera i aprofitaven un descuit per sostreure'ls diners i objectes de valor que hi havia a l'interior del cotxe. Després, fugien en cotxes robats.

La Unitat Central de Multireincidents, juntament amb la col·laboració d'efectius de la Unitat Operativa de Mobilitat de Trànsit, van observar que els autors d'aquests robatoris realitzaven més de cinc vegades al dia el trajecte de Sant Celoni a Maçanet, des de les 11 del matí fins a les 7 de la tarda.

Al migdia, els delinqüents canviaven el cotxe després d'haver comès un delicte de furt en un àrea de servei per continuar circulant per l'AP-7 sense que el vehicle pogués aixecar sospites. El 29 d'octubre, els investigadors van observar tres temptatives amb el mètode punxa-rodes i un furt a l'autopista AP-7. En conseqüència, els agents van seguir els delinqüents fins a la ciutat de Barcelona i els van detenir. Es van recuperar dos mòbils, una càmera fotogràfica i dos vehicles que s'havien utilitzat per cometre els delictes.

Robatoris a Santa Coloma

A més, dos dies després la Unitat d'Investigació de Mollet del Vallès va resoldre tres robatoris comesos a Santa Coloma de Farners a través de la realització de rodes de reconeixement de les víctimes. Els investigadors van determinar que el grup actuava junt des de feia menys d'un any, però darrerament havien incrementat el nombre de robatoris i s'havia detectat un alt nivell d'especialització. Així mateix, sempre cercaven turistes que conduïssin vehicles d'alta gamma. Els quatre delinqüents van passar a disposició judicial i van ingressar a presó.