Les obres de l´escola de Campdevànol s´aturen pel «fuel» del subsòl

L'Ajuntament ha comunicat la presència d'hidrocarburs a Comercial de la Forja, SA, que havia estat l'usuària del solar durant anys

10.11.2015 | 07:10

L'Ajuntament de Campdevànol ha informat de la paralització de les obres de l'escola pel fet d'haver detectat «fuel» (barreja d'hidrocarburs) en el subsòl del solar que ha d'ubicar el centre d'ensenyament. L'aturada de les obres ha estat ordenada per Infraestructures de Catalunya (GISA). Segons han informat, l'origen dels derivats del petroli és l'activitat desenvolupada al solar per l'empresa Comercial de la Forja, SA, en el passat.
Sabedor de l'activitat industrial, l'Ajuntament va demanar al Departament que certifiqués l'absència de perjudicis a l'activitat docent futura del solar, especialment en allò que fa referència a la salut dels nens i nenes. Per tal de complir la demanda del municipi, l'empresa adjudicatària de les obres Certis Obres i Serveis SAU va iniciar la descontaminació parcial del solar. Van treure les terres contaminades i n'hi van posar de noves.
Tot i això, i a la vista de la presència profunda de sediments contaminants, GISA?ha ordenat la paralització completa de les obres. Estaran parades fins que no s'hagi verificat l'abast de la contaminació i quantificat el valor econòmic total de la despesa de la neteja
Fonts de l'Ajuntament, van valorar que «la decisió de GISA pressuposa el compliment estricte de la legalitat vigent i la preservació total de les possibles afectacions a la salut dels menors que desenvolupin tasques docents en l'espai». Han oposat que «l'aturada de la feina suposa un retard ara molt difícil de determinar en les obres de l'Escola Pirineu».
Per tal d'afrontar la situació, representants de l'Ajuntament de Campdevànol ja s'han reunit amb el Departament d'Ensenyament. L'objeciu de la municipalitat és forçar la concreció de les activitats de descontaminació a la continuïtat de les obres ». També han demanat garanties per la seguretat dels infants que hauran de fer servir l'espai.
L'Ajuntament ha comunicat la presència dels hidrocarburs a Comercial de la Forja, SA?i al seu propietari, el Departament d'Empresa i Ocupació.
La regidora d'Ensenyament, Maria del Mar Casals, ha volgut deixar clar que «seguirem lluitant per tenir la nova escola al més aviat possible, però sempre dins dels termes de la legalitat i amb plenes garanties que la contaminació no generarà en un futur perjudicis a la salut dels nens».
El solar per a l'escola, al carrer Ribalaigua, és prop de la factoria de Comforsa-2. Abans d'aprovar el projecte, l'Ajuntament va fer estudis topogràfics. El projecte va ser aprovat poc abans de les Festes de Nadal del 2009. L'adjudicació de les obres es va fer al gener del 2015.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Concert de Manuel Carrasco, conferències, exposicions i tallers gastronòmics

Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

S'enfronten a sancions de fins a 120 euros si no fan bé la recollida i l´Ajuntament té detectades...

La CUP diu que Sant Gregori beneficia un exalcalde oferint-li la venda d´un solar

La CUP diu que Sant Gregori beneficia un exalcalde oferint-li la venda d´un solar

L'Ajuntament ha ofert un terreny urbanitzable a Joaquim Vidal, una operació que els cupaires...

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

El?Partit Demòcrata va presentar el nou president i la nova direcció als seus associats de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema