El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el Departament de Territori i l'Ajuntament de Santa Pau estan estudiant mesures urgents per frenar la massificació que pateix la Fageda d'en Jordà i els problemes que se'n deriven. L'aparcament construït a l'àrea de Can Serra no pot encabir tots els vehicles i aquests acaben aparcats als vorals de la GI-524, que connecta Santa Pau amb Olot, la qual cosa genera situacions de risc per a conductors i vianants. El director del parc, Xavier Puig, explica que esperen que per Setmana Santa ja s'hagi avançat amb el servei de bus públic i amb les ?obres de condicionament de la carretera.

Puig avança que el que es vol és «separar» els vehicles dels vianants i les bicicletes i aconseguir un camí al marge de la via principal. Entre els punts més problemàtics hi ha el tram comprès entre els aparcaments del volcà de Santa Margarida, el de Can Serra i la urbanització de Can Blanc. Puig recorda que el problema ja ve de fa anys i que ja s'havia plantejat alguna millora però que ara cal abordar-lo amb «urgència» perquè es produeixen situacions de risc. «La gent aparca malament i els vianants passen pels vorals, que no estan preparats», detalla Puig.

Pel que fa al cost de l'obra, el director del parc ha explicat que Territori i Sostenibilitat ha plantejat tirar-la endavant des de la direcció general de carreteres però no es descarta buscar altres mecanismes de finançament.

Des del parc, esperen que a la primavera que ve ja hi hagi alguna millora amb nova senyalització i si pot ser que s'hagi avançat amb un servei de transport públic que enllaci Olot i Santa Pau. Segons Puig, l'any passat ja es va provar a través del bus de la Teisa però l'oferta no va acabar de tenir la demanda esperada i caldrà perfeccionar la idea. El que es buscarà, sobretot, és oferir una freqüència «còmoda», especialment a les hores punta, entre les onze del matí i la una del migdia.

Un altre aspecte que caldrà treballar serà esponjar millor les visites en temps i espai, i aconseguir que el visitant no es quedi només a la Fageda d'en Jordà, sinó que vagi a altres punts del parc.

Només fa un any i mig que s'han començat a estudiar el nombre de visitants que passen per la Fageda però les xifres ja demostren l'increment que s'ha experimentat. L'any passat la xifra rècord es va situar entorn dels 1.700 visitants l'1 de novembre, però aquest any el passat 11 d'octubre ja s'havia arribat als 2.500.