L'Ajuntament de Besalú - en el seu darrer ple- va aprovar el plec de condicions per a la compra d'una caldera d'estella de biomassa. El preu de sortida és de 325.428 € amb l'IVA?exclòs. Per fer la compra l'Ajuntament compta amb una subvenció de 50.o00 € d'un programa energètic de la Diputació de Girona.

La caldera ha de ser el nucli d'una xarxa de calor que ha de ser capaç d'abastir l'edifici de l'Institut Escola i els seus mòduls. Estarà prevista per poder donar calor a l'ampliació de l'Institut.

A més, abastirà el pavelló municipal d'esports. La voluntat de l'Ajuntament és reduir el consum de combustibles minerals i també reduir la factura del consum energètic.

L'aposta per les renovables -des de fa anys- és seguida per localitats de la Garrotxa, com Sant Feliu de Pallerols, Besalú i Olot.

A Sant Feliu van apostar per la biomassa per escalfar l'Ajuntament i el Centre de Dia, a Sant Esteve d'en Bas preveuen posar una caldera per escalfar el Museu del Camp i a Olot treballen en un projecte de renovables que consta de 2 calderes i de pous de geotèrmia.