Continua el misteri de com va sobreviure Miquel Poch Aurich, el veí de Banyoles de 70 anys que va sobreviure després de sis dies al ras. Poch es troba ja a planta en una àrea de visites restringides de l'hospital Josep Trueta de Girona però, malauradament, no recorda els fets. Per tant, de moment es desconeix com va passar aquests dies al fons d'un barranc de Sales de Llierca i com va poder aguantar durant sis nits amb les fredes temperatures que van atacar la Garrotxa a finals d'octubre.

El veí de Banyoles va ingressar a la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb una forta hipotèrmia i algunes costelles trencades. Va sortir de l'UCI aquest cap de setmana.

Fonts de la família van explicar ahir que s'està recuperant favorablement i que ja els ha parlat però que no recorda el dia dels fets. L'únic que se sap de quan Poch es va perdre és que segurament va precipitar-se al barranc i com és habitual quan va a bosc, es va alimentar d'un Cacaolat de 20 centilitres que sol portar.

Cal recordar que el cas de Poch va ser rellevant perquè se'l va estar buscant durant dies però l'endemà de suspendre's el dispositiu, la família i voluntaris van seguir amb la seva recerca. Quan eren per Sales de Llierca buscant-lo, els fills van recordar haver sentit un gemec. Van alertar els Bombers d'això i el van trobar de matinada al fons d'un barranc.

L'altre veí del Pla de l'Estany que es va perdre buscant bolets no ha tingut la mateixa sort que Poch. Pere Isach Rigall, de 60 anys, va perdre la vida diumenge a l'UCI de l'hospital Trueta. L'home no va poder superar la situació que havia patit després de quatre dies al ras. Isach estava a l'hospital des de dijous passat quan va ingressar crític. Va desaparèixer dilluns de la setmana passada després de sortir a caçar bolets a Palol de Revardit. El va trobar una parella a la zona del Golf Girona amb una forta hipotèrmia i inconscient.