Els van aturar en un control a l'AP-7 i en veure els Mossos es van posar nerviosos. Això els va delatar però un dels ocupants del cotxe a més va voler amagar quelcom a la guantera.

Amb tot això, els policies en van tenir prou per descobrir que eren dos falsos revisors de gas i que a més portaven el botí d'un robatori recent a Campdevànol.

Els arrestats són dos homes de 33 i 34 anys, nacionalitat argentina i espanyola, domiciliats al Barcelonès i al Baix Llobregat, com a presumptes autors d´un delicte de furt.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 5 de novembre a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Granollers, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els fets arrenquenel migdia del 3 de novembre quan agents de l´ARRO estaven efectuant un control preventiu de seguretat ciutadana al peatge de l´A-P7, punt quilomètric 127, a La Roca del Vallès. Els agents el van aturar, van identificar els ocupants i van escorcollar el vehicle.

El conductor del cotxe anava vestit d´operari amb uns pantalons i una camisa que portaven inscripcions de servei tècnic. Sota el seient del copilot els mossos van localitzar una bossa blava que contenia una gran quantitat de joies d´or, com ara penjolls, braçalets, collarets, cadenes, agulles, rellotges, arracades i anells. També van trobar 910 euros en efectiu.

Al maleter del vehicle van intervenir dues camises i dues armilles de color gris i taronja amb les mateixes inscripcions, dues bosses amb eines de treball relacionades amb el gas, un datàfon, un carnet amb fotografia d´un dels homes amb el nom d´una empresa d´instal·lacions i un talonari d´albarans de treballs efectuats en concepte de revisions de gas.

Fetes les comprovacions policials oportunes els mossos van saber que aquests dos homes podrien ser els autors d´un delicte de furt que havia succeït en una casa de la població de Campdevànol, on havien entrat simulant ser revisors del gas i on havien enganyat una dona de 78 anys. En el marc de la revisió un dels homes va demanar per anar al servei i va aprofitar per sostreure joies i diners.

La víctima, que va presentar denúncia del furt el mateix dia a la comissaria de Ripoll, va recuperar íntegrament totes les seves joies, valorades en més de 15.000 euros, així com els 910 euros sostrets.

Els dos homes van quedar detinguts com a presumptes autors d´un delicte de furt.

Els mossos recorden que per prevenir estafes de persones que es fan passar per revisors del gas, haurien de tenir en compte els següents consells:

- L´empresa subministradora de gas, llum i aigua programa les visites amb antelació i acostuma a avisar prèviament als titulars.

- Mai cobren el servei en efectiu, sinó que es carrega al compte bancari.

- En cas de dubte els ciutadans sempre poden trucar a l´empresa subministradora i preguntar si la revisió i l´instal·lador/a estan autoritzats.

- En cas de ser víctima d´una estafa es pot presentar denúncia a qualsevol comissaria dels Mossos d´Esquadra.