El PSC ha presentat avui al matí la candidatura del Congrés i del Senat de la circumscripció de Girona per a les eleccions generals del 20 de desembre. En un acte davant la Factoria Cultural Coma Cros de Salt, la cap de llista del PSC al Congrés per Barcelona, Carme Chacón, ha definit la candidatura de "renovada però amb experiència". Chacón ha destacat que la llista socialista "sap que Catalunya encara es juga més que Espanya" el 20-D.

Pel que fa a la candidatura, el cap de llista del PSC al Congrés per Girona, Marc Lamuà, ha explicat que els números dos i tres de la formació són l'exregidora de Figueres Mireia Guerrero i el regidor de Santa Coloma de Farners, Manel Roqueta. En el cas del Senat, a part de la cap de llista del PSC per Girona, Cristina López, els números dos i tres del partit són el regidor de Vilajuïga, Joan Aguilar, i la regidora de Palamós, Raquel Gallego.

Sobre la situació entre Catalunya i Espanya, Chacón ha considerat que Artur Mas i Mariano Rajoy són els responsables de "la ruptura de la societat", a més de l'empobriment social. Chacón ha afegit que les famílies ara han de tornar a decidir "quins fills poden anar a la universitat". La cap de llista del PSC al Congrés per Barcelona ha assegurat que el preu dels graus universitaris han augmentat un 67% des que governa el PP a l'Estat i ha afirmat que les beques han caigut un 75%.