L'Ajuntament de Besalú ha aprovat incloure bonificacions al rebut de les escombraries per a les persones que fan ús del servei de deixalleria municipal. Segons fonts de l'Ajuntament, les persones que demostrin haver fet cinc visites a la deixalleria en un any tindran una bonificació del 10% i si han fet 10 visites en tindran una del 15%. El rebut de les escombraries unifamiliar de Besalú volta els 110 € i el plurifamiliar els 107 €. Segons fonts de l'Ajuntament, la deixalleria serveix per acollir estris grossos i per reciclar-los. El seu ús - han indicat- evita la mala imatge dels desperdicis grossos al costat dels contenidors

Les bonificacions van ser aprovades en el decurs del ple per l'aprovació de les ordenances fiscals. Pel que fa les escombraries , també varen aprovar un fraccionament de les taxes per usos industrials i comercials que superen els 600 €. Han programat una paga al mes de març i una altra a l'octubre.

Per tal d'adaptar el rebut a la pujada del preu del servei de recollida comarcal, l'Ajuntament va aprovar una puja del 3%.

Altres novetats de les ordenances són una reducció del 50% de l'impost de vehicles per als cotxes elèctrics o bimodals. També van aprovar una quota per l'ús de l'escàner de l'Ajuntament. Han assenyalat que cada vegada és més habituals que veïns demanin l'ús de l'escàner per tractar imatges per a tramitacions digitals. A partir de l'aprovació, els podran cobrar una quota, de la mateixa manera que fan amb les fotocòpies.