Les comarques de Girona, igual que la resta de Catalunya, inventariaran els allotjaments, els equipaments i els serveis de què disposen i que es poden utilitzar per atendre refugiats que demanin asil.

Ahir, el Comitè per a l'acollida de les persones refugiades va acordar impulsar un inventari unificat de recursos que es canalitzarà a través dels Consells comarcals i organitzacions humanitàries com Càritas Diocesana.

El mètode que se seguirà ha estat dis?senyat conjuntament per diferents departaments de la Generalitat, les dues entitats municipalistes, diversos col·legis professionals, organitzacions socials i experts amb l'objectiu de fer un recompte de places d'allotjament, serveis de formació en idiomes o alfabetització, cessió de material i espais formatius, realització de cursos, orientació laboral, acompanyament i voluntariat. Sobre aquesta última possibilitat, el Comitè per a l'acollida de les persones refugiades va explicar que es pot concretar en l'oferiment de suport personal, escolar i familiar, prestacions de serveis de salut complementaris, activitats de lleure i esports, traducció i interpretació o mediació cultural.

L'elaboració d'aquest inventari respon al primer compromís que va adquirir el Comitè per a l'acollida de les persones refugiades, creat fa menys d'un mes amb la finalitat de donar resposta a la crisi humanitària que es viu al Mediterrani i a l'Europa oriental i acollir aquells que demanin protecció internacional.

Grups de treball

Aquest òrgan d'assessorament s'estructura en sis grups de treball i el d'atenció a la infància ha estat l'últim que s'hi ha afegit; la resta són els grups de sensibilització i educació per al desenvolupament, per a l'elaboració d'un inventari de recursos, per a l'acolliment, per a la salut i per a l'ocupació i l'ocupabilitat. Tots ells treballen de manera independent, segons va especificar el Comitè per a l'acollida de les persones refugiades.