Un de les principals problemes per als veïns d'Olot són els gossos. Més que dels animals, els ciutadans es queixen de les actituds incíviques dels propietaris. És a dir, portar-los deslligats o deixar els excrements escampats per carrers, voreres i parterres. La queixa va ser recollida per l'agent cívica i ahir Josep Guix (regidor de Medi Ambient pel PSC) i Ignasi López (cap de la Polica Municipal) van fer pública la reacció de l'Ajuntament.

Primer han activat la campanya informativa Tu n'ets el responsable. Han enviat cartes als propietaris dels 1.756 animals registrats. A les cartes, hi ha informació dels drets i deures i de les obligacions. Les primeres obligacions són tenir l'animal censat, amb un xip identificatiu, recollir els seus excrements i passejar-lo lligat.

Un cop donat el temps per la campanya informativa, la policia de paisà farà controls. López va considerar que de paisà els policies són més efectius.

L'acció començarà el 17 de novembre. Des de la data, la policia portarà un lector de xip per comprovar que l'animal està degudament identificat. També es perseguirà especialment aquell amo que no reculli els excrements o que permeti que orini en llocs no apropiats. Les multes van des dels 50 euros -per no dur l'animal lligat o tenir-los en una zona de joc infantil. Poden arribar als 100 euros si no està xipat o per embrutar la via pública i fins als 2.400 a 15.000 euros en cas de no tenir la llicència per a un gos potencialment perillós.

Espai d'esbarjo

Per tal de complir amb les necessitats dels propietaris de gossos, Josep Guix va anunciar que treballen en l'obertura d'un parc d'esplai per a gossos. Tot i que encara no està concretat el lloc exacte, se sap que estarà al barri de Pequín. Farà uns 500 metres quadrats i estarà tancat per tal que els animals puguin passejar sense necessitat d'anar lligats. Farà uns 500 metres quadrats i estarà tancat per tal que els animals puguin passejar sense necessitat d'anar lligats.

La cerca d'un espai per a gossos va començar l'any passat. El llavors regidor de Cohesió Social i Atenció a les Persones, Josep Berga (CiU), en va informar al ple.