El cap de llista d'Unió al Congrés per Barcelona, Josep Antoni Duran i Lleida, va ser ahir la demarcació de Girona amb motiu de la precampanya de les eleccions generals del proper 20 de desembre. Acompanyat dels candidats gironins del partit al Congrés i al Senat, Montse Surroca i Pere Maluquer, Duran i Lleida va visitar al matí indústries càrnies i a la tarda el Banc dels Aliments de Girona. El president d'Unió va destacar que el pes de les indústries càrnies a les comarques gironines, «on en viuen moltes famílies». Pel que fa al Banc dels Aliments, Duran i Lleida va subratllar que la seva formació ha treballat per aconseguir que no s'hagi de pagar IVA per les entregues d'aliments, malgrat que va afegir que aquesta mesura no ha prosperat per l'oposició del PP.

Pel que fa a les propostes per al 20-D, Duran i Lleida va explicar que Unió encara està preparant el programa electoral, tot i que va avançar que les prioritats del seu partit es basen en quatre eixos. «Els autònoms i els emprenedors, les classes mitjanes, la pobresa i l'exclusió social, juntament amb Catalunya», va enumerar Duran i Lleida. El cap de llista d'Unió per Barcelona va assenyalar que en el cas concret de les comarques gironines, Unió també continuarà treballant des de les Corts per defensar la demarcació en infraestructures, turisme i cultura, entre altres àmbits.

En la seva visita al Banc dels Aliments de Girona, Duran i Lleida també va voler posar de manifest l'esforç fet per aquesta entitat benèfica i altres voluntariats, ja que, segons ell, ha permès reduir l'impacte de la crisi econòmica a algunes famílies. D'aquesta manera, Duran i Lleida va destacar que la visita al Banc dels Aliments va permetre conèixer de primera mà el testimoni de les persones que combaten la pobresa.