La Dalla (col·lectiu feminista de la Garrotxa) ha expressat el seu suport a l'estudiant que ha decidit engegar el procés per aconseguir una casella amb l'opció altres als documents del Departament d'Ensenyament per tal de recollir totes les opcions de gènere no binàries. Assenyalen que l'estudiant és membre del col·lectiu La Dalla, perquè en el seu dia van decidir admetre transgèneres i transexuals.

La Dalla apunta: «Volem dir que ens agrada que hi hagi debat sobre la qüestió del gènere a partir d'aquest fet, però volem que aquest es faci des de la tolerància i el respecte cap a les opcions no binàries». Afegeixen: «Exigim, també, que es tracti aquesta persona amb els pronoms i articles que ha escollit (femení). També, demanen respecte cap al centre on la persona estudia, l'Escola d'Art i Disseny d'Olot. Assenyalen que «en cap cas s'ha d'entendre el fet com una discriminació per part de l'escola».

Segons el criteri de La Dalla, la societat ha de conèixer la teoria del gènere o teoria queer. És un coneixement especultiu que, segons La Dall, defensa la distinció entre sexe i gènere. Entenen que sexe és allò natural i es clasifica en mascle, femella o intersexual, i que el gènere és una construcció social, que varia segons la tradició cultural d'una societat. Així doncs, elles consideren que en gènere es pot distingir home o dona, però també un nombre infinit de possibilitats com ara el gènere neutre...

Concreten: «La nostra companya no s'identifica ni com a home ni com a dona, independentment del seu sexe, i reclama poder exercir el seu dret al fet que en la documentació burocràtica, no se l'obligui a escollir entre les dues caselles binàries, home o dona.

La Dalla explica que identificacions més enllà de les classificacions binàries ja s'apliquen a Alemanya, on fins i tot es té en compte el gènere neutre en el Document Nacional d'Identitat. Demanen l'aplicació de la Llei del 10 d'octubre del 2014 destinada a garantir els drets de gais, lesbianes, bisexuals, transgèneres i transexuals.