Especialistes en artroscòpia de l'hospital Josep Trueta de Girona han dirigit avui una sessió formativa en un innovador laboratori mòbil que s'ha instal·lat a l'exterior del centre. A la sessió dirigida pels professionals de la Unitat Artroscòpica del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica (COT) hi han participat una vintena de cirurgians especialistes en traumatologia de diversos hospitals comarcals de la demarcació i s'ha centrat en la cirurgia d'espatlla.

Impartida pels doctors Maria José Martínez, Eduard Sánchez Bustos i Dídac Masvidal, la formació ha servit per treballar diferents tècniques d´intervenció de l´espatlla en matèria de reconstruccions, lesions de tendons, luxacions i artrosi, entre d´altres. Les pràctiques s´han realitzat en models ortopèdics i també en peces procedents de cadàvers dins mateix del laboratori mòbil, que està dotat d´instruments d´alta tecnologia i d´un modern sistema de vídeo i tractament d´imatges distribuïts en dos punts de treball.

L'hospital Trueta és el centre de referència en cirurgia artroscòpia de la Regió Sanitària de Girona. A banda de les artroscòpies d´espatlla, genoll, turmell i canell, el servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica del Trueta és l´únic de la demarcació que realitza artroscòpies de maluc. L´activitat quirúrgica suposa una part important de la línia assistencial del servei, que realitza més de 1.600 intervencions l´any, de les quals un 75% corresponen a cirurgia programada.