Especialistes en artroscòpia de l'hospital Josep Trueta de Girona van dirigir ahir al matí una sessió formativa en un innovador laboratori mòbil que es va instal·lar a l'exterior del centre. En total, a la sessió impartida pels professionals de la Unitat Artroscòpica del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica (COT) hi van participar una vintena de cirurgians especialistes en traumatologia de diversos hospitals comarcals de la demarcació i es va centrar en la cirurgia d'espatlla.

Impartida pels doctors Maria José Martínez, Eduard Sánchez Bustos i Dídac Masvidal, la formació va servir per treballar diferents tècniques d'intervenció de l'espatlla en matèria de reconstruccions, lesions de tendons, luxacions i artrosi, entre d'altres.

Les pràctiques es van realitzar en models ortopèdics i també en peces procedents de cadàvers dins mateix del laboratori mòbil, una mena de trailer que està dotat d'instruments d'alta tecnologia i d'un modern sistema de vídeo i tractament d'imatges distribuïts en dos punts de treball.

L'hospital Josep Trueta és el centre de referència en cirurgia artroscòpia de la Regió Sanitària de Girona. A banda de les artroscòpies d'espatlla, de genoll, de turmell i de canell, el servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica del Trueta és l'únic de les comarques gironines que realitza artroscòpies de maluc.

L'activitat quirúrgica suposa una part important de la línia assistencial del servei, que realitza més de 1.600 intervencions l'any, de les quals un 75% corresponen a cirurgia programada.

L'equip de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica, dirigit per Miquel Àngel Froufe, es compon de quinze facultatius especialistes en cirurgia ortopèdica i traumatologia.