La maqueta del nou projecte de Ferran Adrià, elBulliFoundation, per la qual el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va pagar 12.221 euros, està en un magatzem sense que se li hagi donat cap ús ni en tingui cap de previst. Així ho va explicar el gerent d'aquest òrgan de la Diputació -és mixt i també té participació privada- al diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas.

Aquest va acudir al Consell Assessor del Patronat, previ al Consell d'administració, i va utilitzar el torn de paraules al qual tenen dret els assistents -la CUP no és membre d'aquest ens- per demanar explicacions sobre la decisió del Patronat de pagar la maqueta, que el juny de 2014 es va exhibir en una exposició per donar a conèixer el nou projecte de Ferran Adrià al Palau Robert de Barcelona. La gerència del Patronat de Turisme Girona Costa Brava li va repondre que, en el seu moment, es va acordar per unanimitat «apostar fort» pel nou Bulli -va explicar Salellas- i va ser dintre d'aquest acord que, més endavant, es va decidir assumir el cost d'aquella maqueta de grans dimensions.

El 5 de novembre, la CUP va denunciar públicament que havia tingut accés a documentació que demostra el pagament de 12.221 € per part del Patronat de Turisme per fer la reproducció d'elBulliFoundation. Però aquesta no va ser l'única queixa de la formació que Salellas representa a la Diputació de Girona, sinó també la detecció d'irregularitats en el procediment seguit a l'hora d'encarregar, autoritzar, pagar i presentar la maqueta. Ahir, Salellas va dir que «es va reconèixer que, com deia la CUP, es va aprovar el mateix dia de la presentació». Com també que «la Gerència del Patronat va admetre que la maqueta està en un magatzem», va remarcar el diputat de la Candidatura d'Unitat Popular.

«Per la CUP, tot plegat acaba demostrant que aquesta no és una inversió que s'havia de fer», va considerar Lluc Salellas, qui també va incidir en el fet que «quan el Patronat fa aquesta aposta, el projecte ni tan sols estava consolidat i, tenint en compte que estem parlant de diners públics, hauria d'implicar-se en projectes consolidats».

El representant de la CUP va afirmar que «continuem fiscalitzant en el tema d'elBulliFoundation» i va explicar que va aprofitar la seva intervenció per demanar que no s'hi faci cap més contribució econòmica, «perquè no hi ha consens en el territori». La petició de Salellas no va tenir cap reacció per part de cap membre del Consell Assessor del Patronat de Turisme Girona Costa Brava.