Convergència va aprovar ahir les llistes del Congrés i del Senat de les quatre circumscripcions de Catalunya per a les eleccions generals del 20 de desembre. Aquestes candidatures es presentaran amb el nom de Democràcia i Llibertat, que és la coalició formada per CDC, Demòcrates (els sobiranistes d'Unió) i Reagrupament. En el cas de la província de Girona, ahir es van confirmar quines són les sis persones que lideraran la llista del Congrés i les tres altres que encapçalaran la candidatura del Senat. Com ja s'havia anunciat, tant Jordi Xuclà com Joan Bagué seran els caps de llista del Congrés i del Senat per Girona respectivament. A les eleccions generals del 2011, quan Convergència formava la coalició amb Unió, Xuclà i Bagué ja van esdevenir els números u de la formació. Xuclà és diputat al Congrés des del 2004 i Bagué, senador des de fa quatre anys.

Ara bé, pel que fa a la resta de la candidatura de CDC, no hi ha cap altre nom de fa quatre anys que repeteixi. D'entrada, com que ara Convergència fa coalició amb Demòcrates, la número dos al Congrés per Girona serà l'exdiputada d'Unió al Parlament Elena Ribera. Des del 2003 i fins aquest any, Ribera (que ara és de Demòcrates) ha estat a la cambra catalana com a representant d'UDC per Girona. La tercera posició de la llista l'ocuparà l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, mentre que la politòloga Elisabet Terrades anirà de quarta com a independent a la candidatura de CDC al Congrés per Girona. Les dues altres persones que completaran la llista de la cambra baixa de les Corts seran el cap comarcal de la JNC a l'Alt Empordà, Marc Claparols, de número cinc i la regidora de Riells i Viabrea, Glòria Ribas, de sis.

A les eleccions generals del 2011, CiU va obtenir tres diputats al Congrés per la circumscripció de Girona. A part de Xuclà, Montse Surroca i Carles Pàramo van sortir escollits. Als comicis del 20-D, Surroca serà la candidata d'Unió per Girona a la cambra baixa mentre que Pàramo ja va explicar que no tornaria a formar part de la llista de les Corts Generals.

En el cas de la candidatura del Senat (que, a diferència del Congrés, s'elegeix a través del sistema de llistes obertes), com ja va avançar ahir Diari de Girona, la número dos de CDC per Girona serà la cap local i comarcal de la JNC a Banyoles i al Pla de l'Estany, Clàudia Massó. Des d'aquest any, Massó també és regidora de l'Ajuntament de Banyoles. Pel que fa a la tercera posició, l'ocuparà el cap dels serveis jurídics del Consorci de la Costa Brava, Pere Saló. Anteriorment, Saló també havia estat el cap de gabinet de Presidència de la Diputació de Girona en un dels períodes en els quals Carles Pàramo liderava la institució provincial.

Ara fa quatre anys, CiU va aconseguir tres senadors per la circumscripció de Girona. A part de Bagué, Pere Maluquer i Maria Rieradevall van sortir escollits. A les eleccions del proper 20-D, Maluquer serà el cap de llista d'Unió per Girona a la cambra alta mentre que Rieradevall no repeteix per motius personals.