Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat cinc de novembre un home de 34 anys i veí de Palamós com a presumpte autor de dotze robatoris amb força, quatre d'ells en grau de temptativa. En un període de 15 dies, la policia catalana va tenir coneixement que s'havien produït una sèrie de robatoris amb força a diferents establiments a la població de Palamós. Tots els robatoris tenien trets en comú: es produïen en horari nocturn, el modus operandi era el mateix: forçar la porta principal amb una palanca o tornavís i un cop dins el lladre sostreia diners i/o aparells electrònics de petites dimensions.

Els Mossos van saber del primer fet el dia 24 d'octubre. Es tractava d'una perruqueria del carrer del Carme de Palamós, d'on havien sostret 2.700 euros i un ordinador portàtil. El segon fet va ocórrer tres dies després en una altre perruqueria del carrer Roselló de la mateixa localitat. En aquest cas van forçar la porta però no va aconseguir entrar. El 29 d'octubre van denunciar un robatori amb força en una perruqueria del carrer Sant Antoni. Aquesta vegada es va endur dos ordinadors, dues tauletes, diners en efectiu i una caixa de pintaungles.

El dia 1 de novembre es van produir tres fets més; en una perruqueria del carrer Barcelona, una al carrer 11 de setembre i una altra a l'avinguda Lluís Companys. Dos d'elles van ser en grau de temptativa i en una es van sostreure els diners de la caixa enregistradora, dos telèfons mòbils d'alta gama i unes ulleres de sol. El mateix cap de setmana en un centre d'estètica del carrer Roselló el lladre va forçar l'entrada de l'establiment però no va accedir-hi. Dies després, el 4 de novembre van forçar una perruqueria de l'avinguda President Macià de Palamós, sense endur-se'n res de l'interior.

El propietari d'una perruqueria, del carrer Martí Montaner i Coris quan va tornar de vacances a principi de novembre, va constatar que algú havia accedit al seu establiment i que s'hauria endut diners, assecadors i màquines de tallar cabells.

Arran d'aquests fets, els Mossos van iniciar una investigació que va donar fruit el dia 5 de novembre amb la detenció d'un home com a presumpte autor dels robatoris.

Gràcies als indicis i vestigis que els agents van obtenir en els llocs dels fets van constatar que alguns dels productes sostrets havien estat venuts en una botiga de compravenda de productes de segona mà de la mateixa localitat de Palamós. També van esbrinar que el detingut havia sigut l'autor de tres fets més, un en una botiga del carrer Major on van sostreure la recaptació d'una màquina expenedora, un robatori en un pàrquing comunitari d'un domicili del carrer Indústria on van sostreure dues bicicletes valorades en més de 1.000 euros i en una floristeria de l'avinguda Catalunya, d'on es van endur diners, una motxilla i un telèfon d'alta gama.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 7 de novembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.