El Departament de Benestar Social i Família, per mitjà de la Direcció General per a la Immigració, ha organitzat una jornada sobre el dret d'asil a Catalunya, que tindrà lloc aquest matí a l'Hotel d'Entitats de Girona. L'objectiu de la iniciativa, en col·laboració amb la Xarxa Asil.cat i el Consell de l'Advocacia Catalana, és formar als professionals d'ens locals, de la Generalitat i d'entitats socials que treballen en l'àmbit de la protecció internacional o tenen previst fer-ho.

Es tracta de dotar de coneixements, eines i recursos als assistents perquè puguin atendre els sol·licitants d'asil, detectar les seves necessitats i determinar els drets als que puguin tenir accés. Així mateix, s'explicarà la tasca que s'està duent a terme des del Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades que lidera Benestar Social i Família a través de sis grups de treball: sensibilització i educació per al desenvolupament, inventari de recursos, acolliment, salut, ocupació-ocupabilitat i infància.

La sessió comptarà amb una intervenció a càrrec de la subcomissió d'Estrangeria del Consell de l'Advocacia Catalana sobre els procediments de protecció internacional, les actuacions i responsabilitats dels torns d'ofici i el seu paper essencial en la detecció dels casos d'asil.

Per la seva banda, l'advocada de Creu Roja i membre de la Taula d'Entitats de Suport a la Immigració, Anna Serra, s'encarregarà d'explicar les nocions més importants d'aquesta figura jurídica, les claus per a la seva identificació i aportarà documentació i recursos d'interès.

També intervindrà el coordinador del Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades, Àngel Miret.