La quimioteràpia es podrà fer a Olot a partir del 2016. «Començarem els primers tractaments al desembre i serà progressiu i sempre en relacio amb l'ICO«, va afeirmar ahir Carles Puig director de l'Hospital d'Olot i comarcal de la Garrotxa». Va precisar:««Vindrà dos dies l'oncòleg i alguns pacients seguiran amb tractaments a Girona, però els altres ja es podran fer aquí». Puig va avançar l'oferta del servei en el decurs de l'acte de celebració del primer any de funcionament.

La quimioteràpia forma part dels serveis de maquinària digitalitzada que ha fet possible el nou edifici. En aquest sentit, preveuen activar el servei d' modiàlisi a l'estiu vinent, cosa que suposarà una gran millora en la qualitat de vida d'unes 25 persones.

El TAC va ser un dels serveis que es va activar quasi des de l'obertura nou hospital el novembre del 2014. La novetat ha suposat un increment del 60% d'usaris respecte en un any.

Puja global d'usuaris

L'Hospital d'Olot Comarcal de la Garrotxa ha vist com augmenten les dones embarassades que trien parir en aquest centre sociosanitari i també les urgències, especialment el cap de setmana, respecte el que venia fent-se en l'antic hospital Sant Jaume d'Olot. El president del patronat de la fundació que gestiona l'hospital, Josep Maria Corominas, ho va atribuir ahir a la confiança dipositada dels ciutadans.

És un dels aspectes destacats del primer any de balanç del nou hospital, que va obrir portes el 15 de novembre del 2014 després de molts endarreriments. En aquests dotze mesos d'activitat s'han fet 4.646 altes, 2.623 intervencions quirúrgiques i 31.079 urgències, entre d'altres dades rellevants

Just quan fa un any que l'Hospital d'Olot Comarcal de la Garrotxa va obrir portes s'han donat a conèixer les dades més rellevants d'aquests dotze mesos d'activitat. S'han fet 4.646 ingressos o altes, 2.623 intervencions quirúrgiques prop de la meitat, sense ingrés del pacient-, 1.890 cirurgies menors; 77.804 consultes; 31.079 urgències; 4.139 sessions de l'hospital de dia mèdic-quirúrgic, i 1.355 endoscòpies.

Per altra banda, i en l'àmbit de l'atenció al malalt crònic, s'han fet 12.960 estades, amb 171 pacients de cures pal·liatives, 248 altes de subaguts i 158.

El nou hospital era molt reclamat pel territori i pels professionals que veien necessari oferir els serveis en millors condicions, cosa que ara poden fer.