Xuclà vol conservar dos dels tres diputats a Madrid amb la nova aliança de CDC

Democràcia i Llibertat presenta la llista de Girona com a garantia del sobiranisme

17.11.2015 | 07:19
Jordi Xuclà, cap de llista al?Congrés, al centre, va presentar la candidatura de Democràcia i Llibertat.

La coalició Democràcia i Llibertat aspira a conservar dos diputats a Madrid. El cap de llista Jordi Xuclà va assegurar que el 20-D són «les eleccions més incertes» dels darrers anys perquè hi ha molts indecisos que no saben a qui votar. «Tres diputats seria fantàstic però, essent realistes, l'objectiu és tenir-ne dos i els tres senadors», va apuntar. Seria un diputat menys que els que va aconseguir CiU en les darreres eleccions. Xuclà va afirmat que es presenten a les eleccions generals «per defensar la sobirania de Catalunya». Tindran programa electoral per «al mentrestant» i per posar en evidència que l'Estat ha tractat les comarques gironines com a una «colònia abandonada».
La coalició Democràcia i Llibertat -formada per CDC, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament- va fer la fotografia de presentació de les comarques gironines per a les eleccions del 20 de desembre. El cap de llista al Congrés, Jordi Xuclà, va assegurar que és la llista que representa «l'impuls decidit al procés» i «l'única garantia que la causa sobiranista pugui anar endavant».
«Tinc l'honor de tornar a encapçalar la llista en un moment clau per a Catalunya i la nostra coalició és bàsica per culminar la sobirania, l'Estat propi, i aconseguir que es pugui decidir lliurament el nostre futur», va destacar Xuclà, que recorda que ha estat diputat a Madrid «quan era més fàcil ser-ho» i que afronta com a un repte ser-hi, també, en els moments «més convulsos». «El vot a Democràcia i Llibertat és el vot de l'afirmació de la sobirania», va afegir.
Xuclà també va remarcar la importància de guanyar terreny al vot espanyolista. «A les comarques gironines el PSOE i el PP ens han tractat com una colònia abandonada, amb inversions mínimes», ha afirmat. També va alertar sobre el vot a Ciutadans. «Que C's guanyés les eleccions a Catalunya seria un cop duríssim al procés d'autodeterminació», va afirmar.
El cap de llista la Congrés també va opinar sobre la decisió d'ERC de presentar una candidatura desvinculada de Convergència. «ERC ha volgut anar per separat per captar vots de la CUP i nosaltres aspirem a ser els continuadors dels votants de Junts pel Sí», va indicar el cap de llista que també va afegir que aspiren, sobretot a les comarques gironines, a captar vots de socialistes sobiranistes.
Xuclà va avançar que presentaran un programa electoral amb inversions i projectes decisius per a les comarques gironines. Va especificar que és per al govern del «mentrestant», mentre Catalunya no sigui un país independent.
La coalició va presentar la candidatura formada per CDC, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament. Al Congrés, la número dos és Elena Ribera (Demòcrates i ex diputada d'UDC) i el número tres l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon.
Al Senat, la llista està formada per l'actual senador Joan Bagué; la regidora de Banyoles, l'advocada Claudia Massó; i en tercera posició, el cap dels serveis jurídics del Consorci de la Costa Brava, l'advocat Pere Saló.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema