La Jornada sobre la importància de l'eficiència energètica en l'adaptació al canvi climàtic tindrà lloc avui a partir de les 10 hores del matí al Casal Marià. Consistirà en una sessió informativa amb ponències sobre la importància de les mesures d'estalvi i eficiència energètica en l'adaptació al canvi climàtic. També tindrà lloc la inauguració d'una exposició urbana amb informació de la cimera COP 21 de París i exemples reals, que inclouen la Xarxa Espavilada de Climatització d'Olot i el cas de l'IES Garrotxa d'Olot.

La voluntat de la Jornada és contribuir a la divulgació de la Conferència de la COP21 i CMP 11 que tindrà lloc a París del 30 de novembre fins a l'11 de desembre. La intenció de la Conferència, també coneguda com a Paris 2015, és reduir les emissions de CO2 i així limitar l'escalfament del planeta.

La jornada està dirigida a les empreses, els docents, els tècnics de l'administració i al públic en general que estigui interessat a conèixer la importància de l'eficiència energètica en l'adaptació al canvi climàtic.

Les ponències tractaran les oportunitats de negoci a partir del canvi climàtic, el paper de la societat civil en la transformació ambiental, el programa d'acords voluntaris, el pla d'adaptació als impactes del canvi climàtic a la Garrotxa. També hi haurà una taula rodona.

La jornada finalitzarà amb la inauguració de l'exposició instal·lada al carrer Bolós, al costat de l'auditoru del Casal Marià.