Nou terratrèmol de 3,2 graus a Toses

El sisme s'ha sentit a la Cerdanya i part del Ripollès però no hauria provocat danys

18.11.2015 | 13:16

Nou sisme a les comarques de Girona. En aquest cas amb epicentre als Pirineus, en concret en terme de Toses.

El terratrèmol ha estat de magnitud de 3,2 graus a l'escala de Richter i s'ha produït quan passaven deu minuts de les dotze del migdia.

Segons informa l'Institut Geogràfic Nacional, s'ha produït a una profunditat de tres quilòmetres i la posició de l'epicentre ha estat en una latitud 42.3246 i longitud 1.9752.

Aquest tipus de sisme només s'hauria percebut lleugerament a la Cerdanya i alguna zona del Ripollès. No hauria causat danys, segons les primeres informacions.

Cal recordar però que els sismes inferiors a 4 graus no solen provocar danys i és més complicat que la població els percebin.

El sisme ha anat acompanyat de diverses rèpliques. D'entrada abans que es produís el terratrèmol més fort hi ha hagut un petit sisme de 2 graus a l'escala de Richter. Posteriorment al sisme de 3,2 graus, hi ha hagut dues rèpliques de menor intensitat. Una quan faltaven tres minuts per dos quarts d'una del migdia de 1,8 graus i finalment, quan en faltaven 20 per la una, de 1,6 graus.

L'últim sisme destacat a la província de Girona es va produir a finals de mes a l'Empordà i es va fer notar a més de 100 quilòmetres. Va tenir una intensitat de 4,3 graus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema