Neu a 800 i 1.000 metres el cap de setmana

L'hivern arribarà de cop i ho notarem amb una caiguda dràstica de les temperatures

19.11.2015 | 08:07

L'hivern arribarà de cop i el cap de setmana ho notarem amb una caiguda dràstica de les temperatures que portarà neu fins als 800 i 1.000 metres al Pirineu. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) assegura que tot això anirà acompanyat també de fortes ratxes de vent a l'Empordà.

La sensació durant el cap de setmana serà d'autèntic hivern si es compara amb les últimes setmanes i segons la seva previsió, aquests valors inferiors als normals per l'època es podrien matenir fins al dimarts 24 de novembre.
L'anticicló haurà durat prop de 15 dies i ho demostren les temperatures rècord en un mes de novembre que es varen assolir aquest diumenge en sis municipis de les comarques de la Selva, Gironès i l'Alt i Baix Empordà.

Temperatures altes

La temperatura màxima absoluta en un novembre s'havia assolit fins ara a Vilobí d'Onyar, el dia 9 de novembre de 2006, amb 27 graus. Però la xifra es va veure superada diumenge a Fornells de la Selva es van arribar als 27,4 graus. Una temperatura màxima que des de l'inici de captació de dades d'aquesta estació meteorològica -10 de novembre de 1998- no s'havia assolit. La màxima en un novembre a Fornells s'havia registrat el 6 de novembre de 2013, amb una temperatura de 26,8 graus.

Aquesta temperatura, però, passarà a la història en pocs dies perquè les màximes d'aquest proper cap de setmana cauen en picat i rondaran els 4 graus a les comarques del Pirineu i els 12 graus a la costa. Això representa que en alguns punts poden caure fins a 15 graus les temperatures respecte a les temperatures càlides dels últims dies.

Això suposarà que caldrà canviar el fons d'armari, i agafar bufanda, guants i l'abric. I per tant, no tindrà res a veure amb la roba que fins ara s'ha portat. Segons els meteoròlegs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), en els dos dies del cap de setmana es poden acumular més de 30 centímetres de neu a muntanya i que anirà acompanyada per vent, fet pel qual podria fer-la arribar a la zona del Prepirineu.
Les seves previsions apunten que durant la nit i matinada de diumenge a dilluns, la neu podria arribar en algun punt de l'interior de Girona on no és habitual que caiguin flocs de neu, segons els meteoròlegs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema