El mes d'octubre va ser el de més pas de vehicles pels túnels de Bracons des de la seva posada en servei a l'abril del 2010. El nombre de vehicles que durant l'octubre van circular pel túnel va ser 242.782. La xifra supera en 24.122 el nombre de vehicles que hi van passar el 2014. Hi van passar un 9% més de cotxes que el 2014.

Cada dia hi van passar uns 7.800 vehicles de mitjana. Del total de vehicles circulats 12.412 ho van fer en direcció a Olot.

Els dies de la fira de Sant Lluc (18 d'octubre) i en alguns caps de setmana de finals del mes, l'augment de trànsit es va visualitzar en cues de vehicles damunt del viaducte de Mas Rubió. Les cues van arribar a la primera boca dels túnels per la Garrotxa.

Les causes del trànsit han estat el bon temps de la tardor actual i la cada vegada més important difusió dels atractius turístics de la comarca vinculats amb la tardor. Els colors del bosc de la Fageda són un fenomen cada vegada més conegut a les comarques de Barcelona. L'atracció pels ?rovells tardorals és tal que en diferents caps de setmana hi ha hagut aglomeracions de cotxes i persones a la carretera de Santa Pau.

Fins i tot, Santi Vila (conseller de Territori i Sostenibilitat) va anunciar -en la seva darrera visita a Olot- l'aplicació de mesures de protecció als vorals de la carretera de Santa Pau, abans d'arribar a l'entrada de la Fageda.

La idea és evitar la desprotecció de les famílies amb fills que, després de deixar el cotxe en un marge de la carretera, caminen per la vora de la carretera en una filera continuada de persones.