Va intentar fer pujar una menor de 10 anys al seu cotxe mentre la nena esperava que la recollissin per anar a l'escola del Pla de Dalt d'Olot. Ella s'hi va oposar i l'home, per despistar, va entrar en una oficina del BBVA del barri de Sant Pere Màrtir. El van gravar unes càmeres el dilluns i han estat clau perquè ahir al matí es pogués detenir el presumpte autor dels fets.

Es tracta d'un veí d'Olot de 60 anys i de nacionalitat peruana a qui atribueixen ser el presumpte autor d'un delicte de detenció il·legal en grau de temptativa. L'arrestat està pendent de passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d'Olot. Aquests fets van provocar gran alarma a la capital de la Garrotxa i entre la comunitat educativa i els pares del centre escolar.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van començar a treballar amb els fets després que, segons el regidor d'Educació, Jaume Mir, es van posar en contacte amb els caps dels dos cossos policials.

Els fets van succeir al voltant de tres quarts de tres de la tarda al barri de Sant Pere Màrtir, quan la menor de 10 anys esperava després de dinar que una mare d'una amiga la portés cap a l'escola. Un home de 60 anys amb un vehicle d'alta gamma s'hi va aturar a davant i la va convidar a pujar, però ella s'hi va negar.

Els fets van produir-se a tocar d'una oficina del BBVA, on el sospitós va anar al caixer i així se'l va gravar. Ahir al matí, després de la descripció de l'home, se'l va poder detenir. El regidor d'Educació va dir que arran dels fets es van reforçar les vigilàncies davant dels centres educatius a l'hora de sortir i entrar i també que es van ?reu?nir amb els docents del centre i amb els pares. I que s'informarà tots els pares amb una carta per explicar com han anat els fets.