Catorze veïns de Sant Iscle de Colltort (un nucli de Sant Feliu de Pallerols) es van reunir dijous a la nit, a l'església. Entre els reunits hi havia Artur Colomer (cap de l'oposició per Units per Sant Feliu-ERC-AM) i membres de l'Associació de Veïns de Sant Iscle. Els reunits van acordar oposar-se al canvi de 15 pals d'electricitat de 8 metres d'alçada per torres metàl·liques de 16 i 18 metres d'alçada per part de la companyia Endesa. Els veïns argumenten que no els agraden les noves torres elèctriques dins de les seves propietats, a causa de l'impacte visual en el paisatge.

Els afectats han assenyalat que representants de l'empresa han fet visites a propietaris per tal de demanar-los autorització de pas de la línia elèctrica aèria. Consideren que la informació que els han donat és insuficient i per això reclamaran el projecte a Endesa.

Per la seva part Endesa ahir va assenyalar que la causa del canvi dels pals és el mal estat de la fusta per causa dels forats que hi fan els picots. A més van valorar com una millora la instal·lació d'unes torres que -segons el seu criteri- milloraran la seguretat del servei, no suposaran un impacte visual excessiu i evitaran les entrades al bosc de vehicles tot terreny per manteniment i per avaries.

Les mateixes fonts han explicat que el projecte està en fase d'autorització de permisos particulars i oficials. La intenció -segons Endesa- és renovar la línia de mitjana tensió que va a Sant Iscle. És una derivació de la línia de 25.000 volts que segueix la carretera C-63 de la Vall d'en Bas a les Planes d'Hostoles.

El valor del canvi de pals de fusta pels de metall -segons Endesa-- és d'uns 50.000 €. Han apuntat que l'alçada de les torres metàl·liques està dictaminada per l'Administració i que ells han de respectar les normes.

D'altra banda, a la reunió que va tenir lloc a l'església de Sant Iscle de Colltort, els veïns, també, van reclamar l'arribada de la xarxa d'aigua potable fins al nucli. Són unes 23 masies i granges disseminades en una zona allunyada en uns 4 quilòmetres del nucli urbà de Sant Feliu de Pallerols. Els veïns argumenten que ja van denunciar la situació el 1989 i que no han obtingut resposta.

Segons Fèlix Castanyer (regidor d'Urbanisme per CiU), l'Ajuntament disposa d'un projecte de xarxa d'aigua que s'ha de fer en 4 fases i se n'han fet dues: el cinturó de Sant Feliu i la Fàbrega. Les que falten són les dels nuclis de Sant Miquel i de Sant Iscle. En aquest sentit ha definit la portada de la xarxa d'aigua a Sant Iscle de complicada pel cost i per la distància. Mentrestant els veïns de Sant Iscle que necessiten aigua poden anar-ne a buscar al dipòsit sense pagar.