La catedral de Barcelona va acollir ahir l'acte de beatificació de 26 màrtirs caputxins, onze dels quals estaven relacionats amb la diòcesi de Girona. La cerimònia va ser presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, i concelebrada pel cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i el vicari general i ministre de l'Ordre dels Frares Menors Caputxins, fra Mauro Jöhri.

Els màrtirs caputxins vinculats a la diòcesi de Girona, per l'ordre en què van morir, fra Prudenci de Pomar de Cinca, cuiner, que va morir el 28 de juliol de 1936 a Arenys de Munt. En aquesta mateixa data van morir també fra Eloi de Bianya, porter del convent de Sarrià, fra Modest de Mieres, professor de Teologia, i els estudiants caputxins fra Miquel de Bianya i fra Jordi de Santa Pau, tots quatre morts a la ciutat de Barcelona. Durant l'agost de 1936 van ser assassinats fra Feliu de Tortosa, almoiner, que va morir a Tordera l'1 d'agost; fra Anselm d'Olot, missioner i confessor, mort a Barcelona el 15 d'agost; fra Benigne de Canet de Mar, missioner a l'Amazònia durant 17 anys i guardià de Sarrià, que va morir a Barcelona el 19 d'agost; i el predicador fra Vicenç de Besalú, que va ser assassinat el 23 d'agost a Les Planes d'Hostoles. Finalment, el 9 de setembre de 1936 va morir a Barcelona el sacerdot fra Josep de Calella; i el 31 d'octubre a Olot el predicador fra Timoteu de Palafrugell.

Amb motiu de la beatificació el bisbe de Girona presidirà avui a dos quarts de vuit del vespre una Missa d'acció de gràcies al Convent dels Frares Caputxins d'Arenys.