Una cinquantena de persones es van reunir ahir a l'església de Maià de Montcal, a la Garrotxa, per commemorar el quinzè aniversari de la mort del dirigent polític socialista Ernest Lluch. L'acte va arrencar amb un minut de silenci en record i en solidaritat amb les víctimes dels últims atacs de l'Estat Islàmic, tant a París com a Bamako, i posteriorment va ser el torn dels diversos parlaments a càrrec del primer secretari del PSC a la Garrotxa, Albert Bramon, el socialista gironí Marc Lamuà, o un dels membres de la Fundació Ernest Lluch. Entremig dels discursos, els assistents van poder escoltar diverses cançons interpretades per un grup en directe.

Un dels moments més emotius de l'homenatge va ser quan la filla de l'exministre assassinat per ETA que, a més, tanca la llista del PSC a les eleccions espanyoles, Eulàlia Lluch, amb la veu trencada per l'emoció, va recordar la figura del seu pare, de qui va dir que li hauria encantat conèixer les seves nétes. Posteriorment, la filla del dirigent català va llegir una carta que la seva filla més gran va escriure al seu avi aquest mes de novembre en què li explicava que l'estimava i que tot i que no el pogués veure físicament, ella sempre el tenia present en la seva ment.

Entre els assistents a l'acte hi havia també la candidata socialista a les eleccions generals, Carme Chacón, que va destacar que "estimava molt" qui va ser un dels seus professors de tesi. Chacón va dir que recorda vivament moltes de les seves frases i va parafrasejar Lluch recordant que deia "Al diner no li agrada el soroll", "una bona manera d'expressar que en un país no hi ha creixement sense estabilitat política".