L'Ajuntament de Celrà va reconèixer ahir que alguns veïns de la localitat llencen la seva brossa als contenidors del barri gironí de Campdorà, però va ressaltar que aquesta situació "no és nova", que també es pateix a la inversa i que és un problema de "difícil solució".

Així va respondre ahir l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP) a les declaracions fetes dissabte passat pel regidor de sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas en les quals assegurava que molta de la brossa llançada a Campdorà procedeix de Celrà. "Tenim un poble veí (Celrà) que ha instaurat la recollida porta a porta i alguns veïns opten per deixar la brossa al primer contenidor que troben de Girona" va explicar Ribas.

"Això ja passava abans d'instaurar la recollida porta a porta i som conscients que alguns veïns segueixen tirant les escombraries a Campdorà" reconeixia Cornellà que tot i això afegia que aquesta situació també es produeix a la inversa. "Celrà ha estat i segueix sent receptor de brossa dels municipis veïns, sobretot en la zona dels polígons industrials on moltes empreses hi llancen els residus de manera il·legal per no haver de pagar la deixalleria" defensava el batlle celranenc.

En aquest sentit, Cornellà va explicar que aquest és "tema molt complicat de resoldre" perquè depèn sobretot de la consciència de cada ciutadà i en aquest punt els ajuntaments "poc hi poden fer". "Des del consistori estem fent campanyes contínuament per informar els veïns sobre com llançar la brossa correctament enviant tríptics informatius a cada casa o organitzant tallers i xerrades amb una educadora ambiental" subratllava el batlle, qui afegia que és "molt difícil" controlar qui "ho fa bé i qui ho fa malament".

Preguntat sobre la mesura d'obrir bosses d'escombraries per saber quin veï està comenten la infracció tal i com s'ha comennçat a fer en el barri vell de Girona, Cornellà va respondre que a Celrà "no s'aplicarà". "És molt difícil saber qui ha estat. I que faríem? Crear una llista amb els veïns gironins que tiren la brossa a Celrà i passar-la a l'Ajuntament de Girona i a la inversa? No ens sembla una solució, perquè aquesta situació no és culpa dels ajuntaments" deia l'alcalde.

Tot i això Cornellà va remarcar que estan disposats a parlar del tema amb el consistori gironí i va voler destacar que, actualment -i segons les últimes dades recollides- un 80% dels habitants del Celrà participen en la recollida de brossa porta a porta.