Demà se celebra el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones i sota el lema "Construïm una Catalunya lliure de violència masclista" hi hauran diversos actes institucionals arreu de Catalunya, en els quals es llegirà el Manifest que han consensuat la Generalitat, les diputacions i les entitats municipalistes. A Girona es celebrarà l'acte institucional contra violencia contra les dones al Claustre de la Diputació, a les 12 del migdia.

Durant els dies previs al Dia Internacional, però, s'han fet actes en diversos municipis. A Llagostera l'Associació Dones d'Arreu ha començat una campanya en col·laboració amb els bars i restaurants i han repartit 5.000 sotagots amb imatges d'autors locals i textos de denúncia contra la violència de gènere i amb el número de telèfon d'atenció a les víctimes de la violència masclista perquè durant tota aquesta setmana els tinguin als establiments a la vista dels clients. A més, s'han repartit entre els establiments que hi han col·laborat adhesius amb la frase: "Espai lliure de maltractadors", a l'estil dels que prohibeixen fumar, perquè els bars i restaurants els pengin a la porta dels locals, en un lloc molt visible. Dimecres el ple de l'Ajuntament de Llagostera farà la lectura del Manifest.

A Blanes, l'Ajuntament i diverses entitats han unit esforços per seguir treballant en la conscienciació de la societat i han organitzat activitats per proclamar i fer explícit el rebuig envers la violència masclista. . El cicle d'actes es va encetar divendres amb una Taula Rodona presentada sota el títol Com actuem davant d'un cas de violència masclista. Després d'aquestes dues primeres activitats demà es projectarà el documental La Fuerza de la costumbre al Centre Cultural els Padrets.

A Figueres, des del Servei d'Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de la ciutat s'han programat xerrades per conscienciar sobre la problemàtica a diferents col.lectius com joves estudiants de secundària, dones de la comunitat gitana del barri de Sant Joan o homes i dones interns al Centre Penitenciari Puig de les Basses.