Homs vol una CUP "forta" enfront d'unes forces polítiques espanyoles "dèbils" perquè són els "veritables enemics"

ACN Juià.-El cap de llista de Democràcia i Llibertat a les eleccions del 20 de desembre, Francesc Homs, ha reconegut no voler una CUP "dèbil" o "dividida" davant les tensions internes que estan sorgint en aquesta formació en el marc de la negociació amb Junts pel Sí per formar govern. "Desitjo que tots els que estan a favor de la independència de Catalunya estiguin ben forts des de la seva identitat política", ha assenyalat Homs, qui ha recordat que els "veritables enemics" són les forces polítiques espanyoles "que no volen que res canviï" i que "asfixien" Catalunya. Són precisament aquests últims, ha dit Homs, els que vol "dèbils" i "dividits". Ara bé, sí que ha retret a la CUP haver "vetat" Mas per aconseguir "un grapat de vots" durant la campanya.

Ara, ha afegit Homs, són ells els que han de saber trobar la manera de sortir d'aquest "atzucac". Ho ha dit en una visita a Juià (Gironès). Francesc Homs s'ha referit a les tensions que la CUP està vivint aquests dies en el marc de les negociacions amb Junts pel Sí per aconseguir formar govern. El cap de llista de Democràcia i Llibertat a les eleccions del 20 de desembre, ha declarat que aquesta formació no és el seu "adversari" malgrat les discrepàncies que puguin tenir i que vol que es mantingui "forta". "No puc desitjar que la gent que està compromesa amb la independència quedin afeblits", ha subratllat Homs, que ha afegit tenir molt clar quins són els "veritables enemics". Aquests últims, ha dit Homs, són "aquells que ens impedeixen arribar a final de mes, que tenen els farmacèutics segrestats, la gent que va en contra del català i aquells que quan passa tot això s'hi posen de perfil i esdevenen còmplices".

També ha dit que aquests enemics es veuen "cada dia" perquè "són Montoro, Rajoy, Pedro Sánchez o la gent de Ciutadans, els que asfixien el desenvolupament de Catalunya i que incompleixen les inversions compromeses". Aquests són els "adversaris que cal combatre democràticament a les urnes" i qui realment vol que siguin "dèbils" i "dividits", segons Homs. El veto a Mas, principal retret a la CUPDurant la seva intervenció també ha fet alguns retrets a la CUP. El més important ha estat el veto a Mas com a president per "aconseguir un grapat de vots", ha dit Homs, que ha lamentat també que l'hagin situat com a un "adversari" quan en realitat no ho és. "Tenim una majoria a favor per iniciar la independència però no anem sobrats i el que no es pot fer és vetar el del costat perquè no ajuda a assolir els grans objectius compartits", ha afirmat el cap de llista de Democràcia i Llibertat.

I ha tancat el tema de la CUP dient que són ells els que han entrat en aquest "atzucac" i per tant els que han de trobar una solució a aquesta qüestió. Ahir dilluns, el diputat de la CUP Benet Salellas alertava del perill de "fractura" si s'abocava a la formació a escollir entre Mas president o eleccions anticipades el mes de març. Una visita a Càrniques Joià Homs ha fet aquestes declaracions durant la visita a l'empresa Càrniques Juià d'aquest municipi del Gironès per conèixer la realitat del sector. Un sector que, segons el cap de llista de Democràcia i Llibertat, ha demostrat una "potència transformadora" en moments difícils i que ha sabut superar gràcies a l'aposta per l'exportació. Ho ha fet acompanyat del cap de llista de Democràcia i Llibertat per Girona, Jordi Xuclà, i la número 2, Elena Ribera.