Tot i tractar-se de l'octubre, un mes dels turísticament més fluixos, els hotels de les comarques de Girona van fregar el milió de pernoctacions, fet que incrementa en un 8,3% les xifres d'octubre de 2014. Segons les dades que va donar a conèixer l'Institut Nacional d'Estadística, els establiments hotelers de les comarques de Girona van arribar el mes passat a les 927.416 pernoctacions. L'increment va ser del 10,8% en el cas del turisme nacional, ja que va arribar a les 221.101. Pel que fa al turisme estranger, les 706.315 pernoctacions aconseguides suposen també un increment respecte a l'octubre de l'any passat, en aquest cas del 7,5%.

Les xifres gironines són molt similars a les registrades en el global de Catalunya. Així, les pernoctacions contractades als hotels catalans es van enfilar fins les 4.157.126 nits, superant per primera vegada en un mes d'octubre el llindar dels quatre milions i suposant un increment del 3,97% en relació amb l'octubre de l'any passat. El turisme resident fora de l'Estat espanyol ha obtingut el seu millor registre en pernoctacions des de l'any 1999 amb 3.154.728 nits contractades, el 2,78% més que l'any passat. En el cas del turistes residents a l'Estat espanyol també s'obté un bon registre amb un creixement del 7,87% en relació amb l'octubre de l'any passat però sense que això suposi marcar un nou record que encara el manté en aquest mes l'any 2010.

La recuperació de l'economia en el conjunt de l'Estat espanyol i a Catalunya també s'ha traduït en un increment de la facturació per habitació dels hotels que aquest mes d'octubre ha augmentat un 9%, el major increment en aquest mes des del 2002 quan l'INE comença la sèrie històrica.