L'Ajuntament d'Olot tornarà a fer audiències públiques. En el decurs del mandat passat en va fer dues. Una la van fer l'1 de juliol del 2013 i l'altra a l'inici del mandat. En el seu moment, Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) va definir-les com un bon costum que ofereix un accés directe dels ciutadans als governants de la ciutat. En les que va organitzar, tots els regidors van exposar els projectes per fer i les accions acabades i van demanar preguntes, però no hi va haver quasi públic per preguntar. En base, al baix interès de les audiències, l'equip de govern les va deixar de fer.

"Mirarem en els propers dies o en les properes setmanes de poder organitzar una altra audiència pública", va dir per anunciar el canvi d'idea l'alcalde al ple. Corominas va afegir que "no tenim cap mena de problemes per reunir-nos amb qui faci falta i donar les explicacions que facin falta".

El canvi de l'alcalde respecte a la utilitat de les audiències públiques va tenir l'origen en un prec de Mireia Tresserras (CUP). "Ens hem llegit el ROM i en l'article 103, ens diu que l'alcalde pot convocar 2 audiències públiques per any com a màxim", va dir.

En aquest sentit va dir que "ens hauria agradat una audiència pública pel tema dels pressupostos i de les ordenances aprovats en el ple passat" i afegir que "com que encara estan en període d'exposició pública, preguntem si seria possible una audiència pública per veure si seria possible explicar-los d'una manera detallada als ciutadans". En el ple anterior, Tresserras havia qualificat de poc entenedors els pressupostos. "No s'hauria de ser economista per entendre'ls, els ciutadans normals també tenim dret a comprendre'ls", va opinar. També va criticar la pàgina web de l'Ajuntament.