Les temperatures mínimes segueixen anant a la baixa a la província de Girona. En fondalades de l'interior de la demarcació els registres van ser molt inferiors als de diumenge, per exemple a Banyoles les mínimes van caure fins als -2,6 graus, a Fornells de la Selva, el termòmetre es va desplomar fins als 5,3 graus negatius i a Girona gairebé es va arribar a 5 graus sota zero. Uns registres que van fer anar més d'un amb roba d'abric a les primeres hores del dia i fins gairebé al migdia quan el sol va sortir en alguns punts de la província.

Cal dir però que les màximes encara van aguantar però no tenen res a veure amb les de fa prop de deu dies quan hi havia instal·lat l'estiuet de Sant Martí. Llavors, gairebé es va arribar a 24 graus positius a Fornells de la Selva. En aquesta localitat per exemple ahir no es van assolir ni els 13 graus. A Banyoles es van assolir els 2,6 graus sota zero, la segona temperatura més baixa d'un novembre dels últims quinze anys, segons el meteoròleg Enric Estragués.

Les baixes temperatures però van bé per a les estacions d'esquí, que comencen a veure com la neu s'hi comença a assentar. A la zona de Vallter per exemple, a l'observatori d'Ulldeter es va registrar una mínima de 13,8 graus negatius, mentre que a Núria va haver-hi una temperatura de 9,9 sota zero. A Vallter la primera nevada del cap de setmana va arribar a deixar 6 centímetres de gruix de neu. En les properes hores està previst que el vent es reforci i que això faci que les temperatures es mantiguin baixes. Amb tot, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaca que al llarg de la tarda augmentaran els núvols alts i mitjans fins a quedar mig ennuvolat en general. No serà fins demà que comencin a remuntar lleugerament. Un dimecres que el SMC preveu amb algunes pluges a la zona de l'Alt Empordà i tot el dia estarà núvol a la província.

Oliveres afectades pel vent

El temporal de vent viscut el cap de setmana ha afectat un 20% de la collita d'olives a Girona. El president de JARC-COAG a Girona, Joaquim Suñer, explica que a hores d'ara el vent encara continua bufant amb força. I que "de moment, ha trencat branques i ha tirat a terra les olives més verdes que no s'han recollit".

El president de JARG a Girona en un comunicat lamenta que les assegurances agràries no protegeixen íntegrament les oliveres davant d'aquest tipus de fenòmens perquè els considera "vents típics de la zona".

Des de JARC-COAG es demana al Ministeri d'Agricultura que revisi aquesta situació i tingui en compte que algunes olives que han caigut, tot i que es poden recuperar amb un cost de recol·lecció més alt, no es podran comercialitzar com a qualitat màxima, amb la consegüent pèrdua d'ingressos pels pagesos.