La suma d'almenys 550 tones de menjar és l'objectiu que el Banc dels Aliments de Girona s'ha fixat per al setè Gran Recapte, que aquest divendres a la tarda i tot dissabte es realitzarà a més de 300 grans establiments comercials, botigues petites, centres de salut i biblioteques públiques de les comarques gironines. A pocs dies de la recollida, encara falten alguns voluntaris per establiments de Figueres, Calonge, Girona, Banyoles, la Bisbal d'Empordà i per realitzar feines de transport.

Els actes solidaris s'obriran la vigília, aquest dijous a les 8 del vespre, amb un concert benèfic de professors del Conservatori de Música de la Diputació de Girona.

L'última edició del Gran Recapte del Banc dels Aliments va aplegar 536 tones de productes i enguany s'ha proposat de superar aquesta xifra. Els promotors de la recollida demanen la col·laboració ciutadana en la campanya, tot aportant-hi aliments nutritius de llarga durada com són llet, oli, llegums cuits i conserves de carn i peix.

El president del Banc dels Aliments, Frederic Gómez, ahir va fer una crida a la mobilització perquè encara hi ha moltes famílies que no poden cobrir les necessitats alimentàries mínimes. Alhora, va destacar la solidaritat dels gironins, que ha permès que el Gran Recapte hagi passat dels 18.000 quilos d'aliments recollits durant la primera edició, a 536.000 l'any passat.

Aquesta campanya del Gran Recapte comptarà amb la participació de més de 3.000 voluntaris, que seran els encarregats de fer torns a cadascun dels establiments de la demarcació. A més de la participació de les cadenes de supermercats i petits comerços, el Gran Recapte també compta amb la col·laboració de nombroses empreses, organitzacions, institucions i associacions que fan donacions i organitzen recollides d'aliments.