El Consell del Pla de l'Estany contracta 11 persones majors de 45 anys que han esgotat l'atur i no perceben cap altra prestació per treballar 6 mesos en el mantenimant d'espais públics i naturals de la comarca o donar suport als arxius municipals i comarcal.

A més dels requisits d'edat i econòmics, per beneficiar-se d'aquest programa els aspirants han de viure en qualsevol municipi del Pla de l'Estany i estar inscrits en el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), com a demandants de feina que no n'han trobat. Tampoc poden participar en altres polítiques actives d'ocupació, ni rebre el Plan Prepara o la Renta Activa d'Inserció (RAI). Ara bé, el Consell va informar ahir que, de manera excepcional, se'n poden beneficiar menors de 45 anys -si compleixen la resta de condicions- si no hi ha prou persones d'aquesta edat.

El president del Consell del Pla de l'Estany, Jordi Xargay, i la consellera comarcal de Promoció Econòmica, Joana Vilà, ahir van presentar el programa Treball i Formació, amb el qual es vol fomentar l'ocupació i la millora de les qualificacions professionals.

En el capítol de manteniment i conservació d'espais públics i naturals del Pla de l'Estany, el programa preveu feines com la neteja de zones verdes, camins, rutes de senderisme, fonts i rius; així com de l'entorn de monuments històrics, d'instal·lacions municipals o de mobiliari urbà.

Digitalització de fotografies

Pel que fa a les tasques de suport als arxius municipals i comarcal, el contracte preveu feines de digitalització i descripció dels més de 250.000 negatius pertanyents al fons fotogràfic d'Ernest Costa Savoia, de Fontcoberta; l'organització de l'arxiu de gestió administrativa dels ajuntaments de Serinyà i Vilademuls; o la classificació i la descripció de documents del Consell comarcal entre els anys 1980 i 2010, a més dels ajuntaments de Cornellà del Terri, Serinyà i Vilademuls.