La coincidència de quatre baixes a la plantilla d'anestesistes ha obligat l'hospital Josep Trueta de Girona a anul·lar una operació diària des de dilluns i, en principi, durant tota la setmana. Des de la direcció del centre informen que s'ha reduït una sessió quirúrgica diària del torn de tarda per adaptar l'organització de l'àrea quirúrgica a la plantilla d'anestesistes, ja que han coincidit en el temps quatre baixes d'aquests professionals.

Fonts del centre de referència a les comarques gironines asseguren que la direcció del centre està treballant en la contractació de més anestesistes per a solucionar la situació.

L'àrea quirúrgica de l'hospital Josep Trueta està formada per onze quiròfans, vuit dels quals es dediquen a l'activitat programada i els dos restants a intervencions urgents. En funció del dia de la setmana, l'activitat quirúrgica programada s'organitza en onze o dotze intervencions, vuit de les quals es fan al matí i tres o quatre a la tarda.

Des del centre hospitalari afirmen que, malgrat la reducció de l'activitat quirúrgica d'aquesta setmana, l'hospital «complirà els requeriments del Servei Català de la Salut (CatSalut) pel que fa a les llistes d'espera». Així, afirmen que fins al 31 d'octubre, a l'hospital de Girona aquest any ja s'havien fet 8.729 operacions, 8.062 de les quals són de cirurgia major.

A més, expliquen que el Trueta és el tercer hospital de l'Institut Català de la Salut amb un pes mitjà al 2014 (índex de complexitat) més elevat, del 1.994, només per darrere de l'hospital de Bellvitge i l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.