Vila no autoritzaria les despeses en la maqueta del Bulli i en àpats a El Vol

La CUP qüestiona que el Patronat de Turisme pagués més de 12.000 euros per la maqueta del Bulli i uns 7.000 euros per 75 sopars a El Vol

25.11.2015 | 13:54
Una imatge del ple de la Diputació de Girona d´ahir.

El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, va preguntar ahir, al ple ordinari del mes de novembre, al president de la Diputació de Girona, Pere Vila, sobre el fet que el Patronat de Turisme destinés més de 12.000 euros a pagar la maqueta del nou Bulli i que dediqués prop de 7.000 euros a pagar 75 sopars a El Vol Espai Gastronòmic. Vila va respondre que, en el cas del Bulli, si ara es produís la mateixa situació, «no autoritzaria» la despesa. El president de la Diputació va voler recordar que la idea és que el projecte del Bulli repercutís en el territori, malgrat que ara la iniciativa es troba aturada. Pel que fa a El Vol, Vila va subratllar que el pagament dels àpats es va plantejar perquè es considerava que l'acció «tindria visualització». Vila va afegir que si ara es tornés a produir la possibilitat, «no es prendria la mateixa decisió» tenint en compte com ha acabat el projecte d'El Vol.
En paral·lel, Salellas va aprofitar el ple d'ahir per explicar que el govern de la Diputació havia respost la seva petició de la utilització que s'havia fet de les entrades del festival de Cap Roig que el certamen lliurava a la institució (tal com estableix el conveni entre ambdues parts). De les 156 entrades disponibles, la Diputació va fer servir 52 entrades (que van utilitzar persones relacionades amb la institució). Vila va admetre que «s'haurà de revisar el conveni de Cap Roig» i que de cara a la nova temporada es farà «diferent». Finalment, el diputat de la CUP també va qüestionar que la Diputació hagi aportat 10.000 euros a la rehabilitació de la Capella dels Dolors a la Catedral de Girona, ja que es tracta d'un espai que no és obert al públic. A més, va criticar que la institució hagi fet una despesa de 3.000 euros en la celebració d'un sopar de l'associació de joves empresaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema