El Consorci de l'Alta Garrotxa ha començat els tractaments per a la prevenció d'incendis a la teixeda de l'Orri, al terme municipal de Sales de Llierca. L'objectiu és crear una estructura que combini els prats dedicats al pasturatge amb el bosc. La idea és dificultar la propagació de focs en base a l'aprofitament pastoral. És a dir, si els animals pasturen mantindran els prats esclarissats i els prats faran la funció de tallafocs. Segons exposa el Consorci: « Aquesta zona frenaria l'avenç d'un possible foc i evitaria que les flames arribessin a la teixeda».

Els treballs han consistit a desbrossar una superfície d'1,48 hectarees. Han deixat una densitat de 300 peus de teix per hectàrea. Han escollit els més grans i vigorosos.

Dins les mesures de gestió de les teixedes, hi ha diferents línies d'actuació entre les quals destaquen la reducció de la competència amb altres espècies llenyoses, tractaments contra malalties fúngiques, defensa contra els herbívors i els incendis i plantació de teixos i altres espècies llenyoses de l'hàbitat productores de fruits que atreuen els dispersos de teix.

Les teixedes estan en perill de desaparició al continent europeu d a causa dels excessos en la recollida de plaçons per usos terapèutics i als incendis forestals.

Per tal de protegir-los la Unió Europea a classificat els boscos de teix de conservació prioritària.